2011-05-08

Desperata höftskott skjuter trovärdigheten i (S)ank

Jaha, nu backar Carin Jämtin (S) om sitt förslag om att göra en muslimsk högtid till helgdag (se Muslimsk helgdag dålig idé).

Det har hon förstås rätt att göra. Men borde inte Carin Jämtin, som ändå är så erfaren i politiken, inse att hon som toppolitiker borde tänka till lite innan hon låter munnen gå framför mikrofonerna?

Sossarnas höftskott träffar sällan mitt i prick.

Jämtins helgdagsutspel är bara ett av de höftskott som ledande (S)-företrädare avfyrat på sistone. Knappt hade tonerna av Internationalen klingat ut på sosseskongressen förrän nyvalde partiledaren Håkan Juholt lovade att störta den gamla pensionsreformen i gruset. Ett par dagar senare meddelades att det nog inte var riktigt han menat. Håkan Juholt förtydligade sig genom att förklara att pensionsreformen inte skulle rivas upp. (Det låter ju bättre att säga att man förtydligar sig än att erkänna att man inte tänkte till innan man talade.)

Ett annat välbekant höftskott är nyvalde (S)-toppens i Stockholm, Karin Wanngård, uttalande om att vissa provisionsbaserade yrken är "skitjobb". Och sällan har det väl pudlats så mycket, och så snabbt, som efter den malören. (Googla på wanngård + skitjobb så får du se.)

Vad denna Lucky Luke-politik gör för ett partis trovärdighet kanske någon statsvetare kan grunna på. Väljarna har i alla fall fram till september 2014 på sig att fundera på saken.

Eftersom jag tillhör det motsatta politiska lägret borde jag väl inte bistå Socialdemokraterna med goda råd. Men jag väljer ändå, i ett ögonblick av storsinthet, att bjuda Socialdemokraterna på en aning klokskap (vars ursprunglige upphovsman Tage Danielsson väl var sosse, så strängt taget torde ingen större skada vara skedd):
Säll är den som har till rättesnöre
att man bör nog tänka efter före.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det är sannerligen pinsamt. Jämtin lever inte i verkligheten. Förslaget om muslimsk helgdag spelar SD i händerna.

Om Socialdemokraterna skall vinna valet måste de föra frågor som berör människor och muslimsk helgdag är knappast något som de svenska väljarna är speciellt intresserade av, snarare retar det upp folk som fått nog av hyckleri och politisk korrekthet och Socialdemokratins kärnväljare skräms bort.