2006-10-31

Ett jobb är ett jobb

Regeringen vill ta bort arbetslöshetsförsäkringens studerandevillkor (som ger vissa studenter möjlighet att få ersättning från a-kassan om de inte får jobb efter avslutade studier). I ett inlägg på SvD:s debattsida idag attackerar TCO-basen Sture Nordh och SFS-ordföranden Elin Rosenberg regeringens förslag.

Nordh och Rosenberg menar att regeringens förslag gör en högskoleutbildning mer riskfylld och - hör och häpna:
Det innebär i realiteten att nyutexaminerade studenter kan tvingas ta ett annat jobb än det de utbildat sig för.
Nu måste vi tänka efter lite. Finns det någon, någonstans, någonsin, som trott att en högskoleutbildning automatiskt och i alla lägen leder till ett relevant jobb direkt efter examen? Jag hoppas inte det, för då har man hamnat snett här i världen.

Ska du ha ett jobb som motsvarar din utbildning så får du se till att skaffa dig ett sådant. Och ja, om du inte lyckas så får du vara så god att ägna dig åt något annat ett tag. (Ska jag vara ärlig så tror jag att de flesta inser att världen funkar på det här viset. Utom möjligen Sture Nordh och Elin Rosenberg.)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.. ska du inte ta upp bloggandet igen? Är lite sugen på att höra om dina funderingar kring den "nya" regeringen...

Jesper Svensson sa...

Jag tycker jag bloggar så mycket jag hinner. Tyvärr räcker tiden inte till. Men det var en bra idé med en generell kommentar av den nya regeringen.

Anonym sa...

förlåt förlåt förlåt!! jag hade lagt till dig som favorit och då kom jag lixom bara till samma sida jämt... såg just att du visst har skrivit massa och insåg i samma sekund att jag ska ta en datakurs.

Jesper Svensson sa...

Du kan få en snabb datakurs alldeles gratis: Tryck på "uppdatera/reload/F5" ;-)

Och eftersom jag inte hunnit skriva ngt om den nya regeringen ännu så blir en snabbkommentar: stödpartierna trycker på i rätt riktning men moderaternas rädsla för att stöta sig med facket är lätt generande. Carl Bildts återkomst har helt klart politiskt underhållningsvärde. Saknar dock Cecilia Malmström. Var är hon?

Anonym sa...

Tack för datakursen.. och din kommentar. Önskar jag hade svaret på din fråga men känner att jag hädanefter ska vara tyst och bara läsa :) / Mini