2006-10-14

Anna Sjödin och skulden

Tingsrättens dom har fallit hård över SSU:s ordförande Anna Sjödin. Hon fälldes på samtliga åtalspunkter: förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Bland annat ska hon ha använt rasistiska tillmälen mot en ordningsvakt.

I ett öppet brev på SSU:s hemsida försöker Anna Sjödin övertyga sina medlemmar om att hon är oskyldig. "Jag förstår nu att rätten inte är blind och rättvis", skriver hon, och beklagar att "mitt ord uppenbarligen inte är värt någonting".

Kanske är Anna Sjödins bitterhet befogad. Jag vet inte; jag var inte på Crazy Horse den där kvällen. Klart är dock att domen ska överklagas. Eventuella teorier om att Anna Sjödins angrepp på rättsstaten i grund och botten beror på att tingsrättsdomen krossade hennes uppfattning om sig själv såsom oberörbar i egenskap av medlem i Rörelsen får därför anstå intill dess en eventuell dom fallit i hovrätten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju himla märkligt tycker jag att hon envisas med att inte avgå, även nu när domen har fallit över henne, hon kanske inte alls är skyldig för annars borde hon väl dra sig undan snart.

Jesper Svensson sa...

Jag har svårt att se att tingsrätten skulle fälla henne på samtliga åtalspunkter om hon hade den minsta trovärdighet när hon hävdar att hon är oskyldig. Men uppenbarligen tycker Anna Sjödin annorlunda... I vilket fall kommer misstankarna alltid att finnas mot henne och jag har svårt att begripa hur hon kan VILJA sitta kvar...