2011-10-15

Dags för Ungdomsstyrelsen att byta ledning?

I somras uppmärksammade SvD:s ledarskribent Per Gudmundson att statliga Ungdomsstyrelsen gett bidrag till Sveriges Imamförbund, som bl.a. driver webbsidan muslim.se där kvinnor uppmanas lyda sina män, där muslimer uppmanas rösta på andra muslimer i val och där homosexualitet ska straffas med döden (se Skattefinansierad intolerans). Jag skrev till Ungdomsstyrelsens generaldirektör för att få klarhet i hur det kunde bli så tokigt. Han skickade ett svar (se Svar från Ungdomsstyrelsen) och sedan fick Ungdomsstyrelsen förklara sig på sin webbsida.

Per Gudmundson har följt upp ärendet. Nu har Ungdomsstyrelsen nämligen granskat bidraget till Sveriges Imamförbund, och kommit fram till att man inte använt det för att driva den aktuella webbplatsen, utan till att anordna konferenser. Så här skriver Ungdomsstyrelsen:
"Slutredovisningen visar att SIF har använt projektmedlen för det ändamål de beviljats för. Enligt redovisningen har inga medel använts för muslim.se."

Därmed tycks man vara nöjda. Detta trots att man i samma stycke konstaterar att
"Däremot har det förekommit att projektet hänvisat till muslim.se och andra webbplatser som används som informations-, diskussions- och debattforum."

Ska man tolka det som att Ungdomsstyrelsen tycker det är okej för vilken intolerant organisation som helst att få skattepengar för att med ena handen anordna fina konferenser, samtidigt som man med andra handen driver webbplatser där det hetsas mot judar och homosexuella? Om så är fallet tycker jag att ledningen för Ungdomsstyrelsen ska överväga att ställa sina stolar till förfogande till några som begriper bättre.

Läs även
Per Gudmundson (-): Följer upp det bidragsfinansierade hatet

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: