2011-10-14

En ljusare jul i Stockholm

Best Christmas in Scandinavia. Det uppdraget gav trafik- och renhållningsnämnden till Trafikkontoret för ungefär ett år sedan att genomföra. Nu är det bara veckor kvar tills det är upp till bevis – på skyltsöndagen den 20 november ska Stockholm lysas upp av de nya ljusdekorationerna. Temat är "traditionell svensk jul". Här ser du hur det kan komma att se ut:

Varde ljus!

Bakgrunden till beslutet att satsa på Best Christmas in Scandinavia var bland annat att julbelysningen i stan behövde samordnas bättre. Julbelysningen har tidigare bara varit utbyggd på gator där det finns starka företagarföreningar, medan andra gator saknat belysning. Det har saknats sammanhållen julbelysning vid t.ex. Centralen, Cityterminalen och Tegelbacken – viktiga ankomstpunkter för turister och besökare. Tanken är att Best Christmas in Scandinavia ska bidra till att utveckla Stockholm som besöksmål vintertid.

Stockholms nya julbelysning består av led-dioder, som ska ha längre livslängd än traditionella ljuskällor samt dra uppemot 90 procent mindre el. Så blir julbelysningen ett lyft för såväl estetiska som ekonomiska och ekologiska värden!

Mer läsning och fler bilder i DN och Fastighetstidningen. Läs mer om ärendet på insyn.stockholm.se.

Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: