2011-10-03

Idag var det livat i holken

Vilken absurd nyhetsdag det varit idag. Först kommer beskedet att Marcus Birro utmanar Göran Hägglund på posten som KD-ledare. För att sedan dra sig ur kampen, innan trycksvärtan hunnit torka. Som lök på laxen får han sparken av TV 4. Partiska programledare kan man inte ha, enligt fyran (om de inte heter Gustav Fridolin eller Lena Sundström och har vänstersympatier, förstås). Nu väntar vi bara på att Siewert Öholm ska ge sig in i partiledarkampen, så blir KD-farsen komplett.

Mitt i detta tumult kommer tillkännager Karolinska Institutet att man delat ut Nobelpriset i medicin till Ralph Steinman. Som visar sig vara död. Och eftersom Nobelpriset inte får delas ut postumt torde juristerna på Nobelstiftelsen ha haft ett och annat svettigt sammanträde under dagen.

Dårarnas julafton.

En som nog också har det svettigt är Håkan Juholt. I förra veckan åkte hans och Tommy Waidelichs budgetförslag på gängstryk i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Juholt tillstår nu att det var lite "huller om buller" med den gamla motionen, men nu har man infört en bättre "struktur" så nu ska det nog gå vägen. Huruvida en sådan här offentlig hudflängning hade kunnat äga rum på Göran Perssons tid kan ju var och en fundera på, liksom vad det säger om Håkan Juholts ställning inom partiet. (Juholts företrädare Mona Sahlin tycks för övrigt fira sin befrielse från det socialdemokratiska dårhuset genom att planka på motorhuvar i tv-program för vuxna barn.)

På tal om dårar så har kungen än en gång tagit tillfället i akt att trampa rejält i klaveret. Denna gång genom att, i egenskap av hedersordförande för World Scout Foundation, dela ut en scoutorden till Saudiarabiens diktator, kung Abdullah. Kungen har ju sedan tidigare uppvisat viss förtjusning för att umgås med diktatorer, och dagens kramkalas med den saudiske diktatorn är ännu ett exempel på hur utomordentligt dålig kungen är som pr-agent för Sverige.

Läs även
Peter Andersson (S): Kungen, Carl Bildt och världen utanför Skövde
Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson (M): Det 16 timmar långa alternativet Birro, Partiet Huller och partiordförande Buller 
Thomas Böhlmark (M): Om att välja mellan ansvar och huller om buller 
Högberg (S): Socialdemokraterna: Var det en tendens till röd tråd som Juholt visade?, Med bitterhet kan man inte leda Kristdemokraterna


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: