2011-04-10

In the loop...

En av förmånerna med att vara kommunalpolitiker är att man slipper bekymra sig så mycket för vad man ska göra på sin fritid. I måndags, till exempel, var det möte med styrelsen för Folkpartiet i Skarpnäck, där jag råkar vara ordförande. Vi hade intressanta diskussioner om lokala politiska frågor såsom trafiksituationen på Skarpnäcksfältet, ett byggprojekt i Björkhagen och den nya idrottshallen som ska byggas. Vi diskuterade kommande kampanjidéer och visioner för Söderort. Och efter mötet fick jag nöjet att renskriva protokollet.

Tisdagkvällen ägnades åt inläsning av handlingarna för nästa veckas sammanträde med trafik- och renhållningsnämnden. Efter det lite mailande med de övriga folkpartisterna i nämnden för att komma överens om vad vi ska tycka i olika frågor. På torsdagen var det gruppmöte, dvs. ett förmöte med alla Allianspartierna där vi inför nämndsammanträdet diskuterade igenom ärendena och våra ståndpunkter. För det mesta är vi överens, men ibland har vi lite olika prioriteringar.

Ständig följeslagare i tillvaron.

Lördag
en blev ett riktigt Folkpartimaraton. På förmiddagen var det länsförbundets (dvs. alla Folkparti-föreningar i Stockholms län) årsmöte. Det började klockan nio på morgonen och jag satt som biträdande sekreterare. Maria Wallhager Neckman avtackades efter åtta år som ordförande och hennes efterträdare Erik Ullenhag välkomnades med vederbörliga applåder. Efter årsmötet var det Stockholmskonferens hela eftermiddagen, med anföranden och seminarier om liberal politik.

Lyhört sekreterarbiträde på Stockholmskonferensen. Maria Wallhager talar.
Tack till FP Järfälla för bilden.

Kvällen avrundades med ett kort besök på Sven-Harrys (konstmuseum) och ett lite längre besök på Tennstopet. På den sjunde dagen fick Gud vila; dock icke lokalpolitikern. (I rättvisans namn får väl sägas att lokalpolitikern inte hade ägnat veckan åt att skapa världen. Bara försökt förbättra den lite.) I stället har söndagen ägnats åt gårdagens årsmötesprotokoll, diverse mailväxling och insändarskrivning. Nu är dock veckans politikslit över och innan läggdags kan jag unna mig att sjunka ner i soffan en stund och läsa en bra bok. Som råkar vara en biografi över Olof Palme...

Inga kommentarer: