2012-02-28

Positivt besked om assisterad befruktning

Stackars Kristdemokraterna. Så hårt profilerade i underlivsfrågor, men ändå så styvmoderligt behandlade av Allianskompisarna. De fick ge sig i homoäktenskapsfrågan. De var tvungna att gå med på att sluta tvångssterilisera folk. Och nu blir deras mamma-pappa-barn-doktrin ifrågasatt när Folkpartiet, Centerpartiet och Moderaterna i riksdagens socialutskott föreslår att ensamstående mödrar ska få möjlighet till assisterad befruktning även i Sverige. De slipper därmed åka till t.ex. Danmark eller Finland för att få hjälp att skaffa barn.

Det var inte Hägglunds dag idag. Heller.

Göran Hägglund blir förstås sur. "Barn har rätt till båda sina föräldrar", menar han. Och det har han rätt i. Om båda föräldrarna finns; så är ju inte fallet ens idag. Den ena föräldern kan vara frånvarande, av olika skäl. Rimligen tar då den kvarvarande föräldern ett ansvar för att barnet får möjlighet att knyta an till andra vuxna under sin uppväxt. Det finns inget skäl att misstro att den ensamstående kvinna, som efter stark barnlängtan beslutar sig för att genomgå den process en assisterad befruktning innebär, inte tar det ansvaret på allvar. Därför tycker jag att dagens besked från FP, C och M i socialutskottet är välkommet.

Läs även:
Jan Björklund (FP): Ensamstående får rätt till insemination
Peter Santesson: Problemet med att tillåta insemination av ensamstående
Mårten Schultz: Barnet har rätt till sin pappa


Media: DN1, DN2, DN3, DN4SvD1, SvD2, SvD3Expr, AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte så att många barn lever med en singelförälder. Det är så att många barn lever med en förälder i taget! Detta beror ofta på den egoism som präglat våra feminister de senaste decennierna. Nu har feminismen gjort svenska kvinnor så oattraktiva att det blivit problem för dem att hitta män som vill göra dem med barn och därför känner sig samhället nödgat att införa artificiell befruktning av dessa trista egoistiska varelser. Varför skall vi alltid gå runt problemen istället för att lösa dem. Det vore mycket bättre om femnisterna tänkte om och att fler svenska kvinnor blev attraktiva att leva med för svenska män, än att samhället måste befrukta dem artificiellt och sedan låta barnen växa upp helt utan pappa. Detta kallar feministerna en seger, men för vem? Barnen utan pappor lär inte tjäna på det och donatorerna lär väl knappast bli glada när ett gäng pappalösa artonåringar plötsligt tar kontakt.

Anonym sa...

Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten.

— Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

http://www.youtube.com/watch?v=qH-mjGNqlHs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfu

Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.