2010-01-22

Tråkigt väsk-hyckeri

Det måste vara otroligt tråkigt att vara sosse. Åtminstone om man är välbetald. Som Mona Sahlin. Hon tjänar ungefär 120 000 kr, och borde få ut drygt 60 000 efter skatt. Vad ska hon göra med pengarna?


Man kan tycka att hon skulle få göra vad hon vill. Det är ju inte direkt en hemlighet att hon är välbetald. Men nu råkar hon vara sosse, och då får man tydligen tänka sig för. Att skaffa något som inte alla har råd med, t.ex. en Louis Vuitton-väska, går tydligen inte för sig; enligt Göran Greider är det till och med "ett hot mot socialdemokratin". "Inte särskilt smart", säger Aftonbladets Lena Mellin, och påpekar att ett vanligt vårdbiträde tjänar 11 550 kr efter skatt.

Nej, det kanske inte är så strategiskt riktigt. Men i så fall är hela socialdemokratin ett enda stort hyckleri. Faktum är ju att partiet skjuter till 70 000 kr till Mona Sahlins riksdagslön varje månad (för att hon ska tjäna lika mycket som statsministern). Varför gör man det, om hon nu ändå inte får använda pengarna? Eller förväntas hon skänka tillbaka dem till Rörelsen?

Det verkar tråkigt att vara sosse. Den enda som har anledning att vara nöjd i den här historien är nog det vanliga vårdbiträdet, som tack vare jobbskatteavdraget har fått 1 097 kr mer i plånboken varje månad. Om han/hon sparar det i ett halvår så kan han/hon köpa en lika fin Louis Vuitton-väska som Mona Sahlin. Undrar vad Göran Greider skulle säga om det?
Själv skulle jag valt den här. Den heter Huron och är från Louis Vuittons Utah-serie.
15 700 kr kostar den och hade jag haft Mona Sahlins lön hade jag slagit till direkt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeld har enligt uppgift en klocka för 80 000 kr men det ligger väl mer i linje med hans image.

Jesper Svensson sa...

Enligt Aftonbladet kostar Reinfeldts klocka 22 000. Men det spelar i och för sig ingen roll. Det är ingen hemlighet att han tjänar lika bra som Mona Sahlin. Och om han vill lägga sina pengar på ett välgjort armbandsur i stället för en billig slit-och-släng-klocka så har jag inga synpunkter på det.

asa-nesse sa...

Mona kan väl försvara sig med att hon genom sitt väskköp bidragit till statskassan med 1 200 kr i moms. För att inte tala om Fredde som bidrog med 4 400 kr.