2010-01-22

En märklig Facebook-historia

Sist av alla bloggare i hela världen tänkte jag kommentera Fredrik Reinfeldts föräldraledige pressekreterare Edvard Unsgaards uppmärksammade Facebook-inlägg för någon vecka sedan.


Statusuppdateringen är en smula märklig. Vad spelade det t.ex. för roll att städerskan är ryska? Eller över huvud taget att företaget drivs av invandrare? Kopplingen till arbetslinjen känns heller inte glasklar.

Men det märkligaste av allt är förstås att en person som jobbar med media och presskontakter inte har bättre förståelse för hur medielogiken funkar. Kanske är det sådan kompetensbrist som ligger bakom Alliansens oförmåga att kommunicera professionellt?

Från vänsterhåll kommer naturligtvis även den gamla vanliga kritiken mot arbetslinjen och hushållsavdragen. Själv förstår jag inte vad det skulle vara för fel med att kontakta en städfirma för att få hjälp med trapphusstädning. Åtminstone torde det glädja de städföretag som får in mer pengar i kassan. Och staten, som tar ut sin beskärda del av kakan.

På tal om skatt, förresten, så blev jag självklart nyfiken på om Unsgaards trapphusstädning kan berättiga till skattereduktion. Rent principiellt, alltså. Jag skulle gissa på nej, men tycker inte att Skatteverkets meddelande i frågan (SKV M 2009:12) ger klart besked. Någon som vet? Kanske läge att tipsa Unsgaard om det i så fall, så han inte trampar i klaveret en gång till.

Inga kommentarer: