2011-08-25

Varför vill (S) försena nya Slussen?

Socialdemokraterna i Stockholm tycker, efter tjugo år av utredningar och när beslut snart ska fattas, att förslaget om nya Slussen borde göras om. "Jag skulle vilja se ett Slussen som är mer funktionellt, vackrare och hållbart över tid", säger Socialdemokraternas Karin Wanngård. Men herregud, människa! Är det inte detta som de senaste tjugo årens diskussioner handlat om? Vilken sten gömde sig Socialdemokraterna under då?
Karin Wanngård (S)

Jag respekterar att Socialdemokraterna har synpunkter på det nya Slussenförslaget. Att åstadkomma ett förslag som alla är nöjda med är nog i stort sett omöjligt. Men att i det här läget, när till och med Miljöpartiet (som ju annars är emot snart sagt vartenda spadtag som ska tas i den här stan) har förklarat sig villigt att medverka till att få fart på Slussenprojektet, vilja backa bandet och återstarta det segdragna utredningsmaskineriet – det luktar politisk härdsmälta på lång väg. Vem skulle tjäna på att nya Slussen försenas? Vilka stockholmare skulle bli gladare av att Slusseneländet fortgår längre än nödvändigt? På vilket vis skulle en förhalning gynna Stockholms långsiktiga utveckling?

Slussen må vara en genomrutten och fallfärdig konstruktion. Men det är ändå inget emot de idéer som kläcks på socialdemokratiska partikanslier just nu.

Slussen.

Läs även
Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson: Sossarnas senaste slagfält – Slussen...
Lotta Edholm: (S) velar m Slussen
Per Hagwall: (S)lussenkarusellen snurrar vidare
HBT-sossen: (S)lussenhaveriet
Mark Klamberg: Tid för beslut om nya Slussen
Andreas Krohn: Bygg monument vid Slussen
Madeleine Sjöstedt: Oseriöst S!
Johan Westerholm: Slussen – Är vi verkligen de idioter som väljarna börjar tycka att vi är?
Yimby: Socialdemokratiskt Slussenhaveri


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: