2009-02-24

Kul men trist

Det är förstås kul att Victoria Bernadotte och Daniel Westling fått förlova sig. Men förlovningen sätter också ljuset på några trista saker.

Det är deprimerande att bli påmind om att vi lever i ett samhälle vars statsskick förbjuder en vuxen kvinna att gifta sig med vem hon vill.

Det är deprimerande att se hur en samlad journalistkår kan falla in i en så total anda av inställsamhet och kryperi.

Det är deprimerande att den "fria televisionen" ägnar i stort sett hela Rapport - plus extrasändning - åt allt det här tramset.

Fast man borde kanske glädja sig åt skvallerpressen, som väl lär skära guld med täljkniv det närmaste året. Och alla tanter - i olika åldrar och kön - som nu kan låtsas att all den där skattebetalda glamouren har någon mening.

Jo, förresten. Jag har hört från säker källa att medlemsansökningarna till Republikanska Föreningen tagit skjuts idag. Det kan man sannerligen glädja sig åt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hear, hear!
Tanken på emigration har vaknat. Men vart?

Samtidigt vill jag å det bestämdaste protestera mot tanken att just tanter skulle vara monarkister. Jag tror inte att det var tanter som fick hovets sajt att kollapsa i går. Återväxten är god bland dem och det skrämmer.

/Tant och stolt republikan

SkatteFredrik sa...

Det var en succé förra gången de externrekryterade en expert. Kvinnan fick en ganska saftig lön för att komma över till Skatteverket. Efter ett par månader visade det sig att hon var gravid.

I offentliga sektorn får man nämligen inte bara den vanliga ersättningen vid föräldraledighet, arbetsgivaren lägger till så att du får 90% av lönen, utan begränsning uppåt. Tjänar du 100´ kr i månaden så får du alltså 90´kr i månaden i föräldrapenning. Och en normal kvinna på Skatteverket är borta drygt ett år när de får barn.