2009-02-27

En hälsning från Sverigedemokraterna

Kära hälsningar från Björn

Det här är Björn Pålsson. Han är sverigedemokratisk politiker i Landskrona och har förtroendeuppdrag bl.a. i räddningsnämnden och miljönämnden.

Björn Pålsson är rojalist. Han gillar monarkin och kungahuset. Men han gillar inte Republikanska Föreningen. Därför skickade han ett mail till föreningen i går eftermiddag. Så här skriver han i mailet:
Hej på er idioter.Ni är stora kräk,ett hot mot monarkin och på samma gång ett hot mot demokratin.Det måste verkligen svida i er att en majoritet av svenska folket stöder kungen och monarkin.Ni kommer aldrig att vinna över oss rojalister och jag är beredd att kämpa för ert avskaffande.Så om ni vill bespara er onödigt lidande och förnedring så avskaffa er själv.Ni är inget annat än ett stort jävla skämt och det gäller era familjer också.Försvinn som förening och sluta upp med att förpesta Sverige.
Man borde kanske inte bli förvånad, men nog tycker jag att även Sverigedemokrater borde ha vett att uttrycka sig lite mer anständigt. Om man nu gör anspråk på att vara ett seriöst parti så kan man inte ha medlemmar som skickar ut förtäckta hot till meningsmotståndare. Republikanska Föreningen har nu skickat ett brev till Jimmie Åkesson där de kräver en förklaring. Är det partiets uppfattning att Republikanska Föreningen är ett hot mot demokratin?

Med anledning av mailet har Björn Pålsson har intervjuats av Helsingborgs Dagblad. Där fick han bl.a. följande fråga.

[V]isar inte du själv upp en tveksam demokratisyn när du som politiker skriver att du ska verka för att avskaffa föreningen. Vi har väl föreningsfrihet i Sver
ige?

— Tveksam och tveksam. Det vet jag inte. Jag är rojalist. Kungahuset har ju funnits längre än vad deras förening funnits och längre än mig. Men de vill bara avskaffa det och ha sin vilja fram till varje pris.

Ja, det förstås. Man kan ju inte avskaffa någonting som funnits längre än en själv. Det kan ju aldrig vara demokratiskt.

4 kommentarer:

Silas sa...

Stor humor. Särskilt också ditt lilla stick som anknyter till "Det här är Lennart".

Fast Center-reklamen kanske aldrig slog så bra eftersom man aldrig riktig begrep vem den där Lennart var. Vad ville han egentligen, vem var han.

Björn P. inser man ju rätt snart vem han är. Därmed inte sagt att han är röst-värdig. Men tydlig är han ju, tydligare än Lennart - det får man ge honom.

Jesper Svensson sa...

Björn Pålsson är, till skillnad från Lennart Daléus, mycket tydlig. Onekligen.

Patrik sa...

Är inte lite av själva grejen med SD-politiker på lokal nivå att de ofta beter sig, och uttrycker sig som totala spån? Det är väl iofs så det går för ett parti som saknar en intern politisk konsensus utöver invandringsfrågan (och där ordet värdegrund ses som något som sossarna tvingar på myndighetspersonal för att hindra dem från att sköta sina jobb...)

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色