2011-02-13

...och så blev det ingen kvar?

För ett par veckor sedan avslöjades att Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Knivsta, Leif Vogel, skickat rasistiska mail till svenska tidningar. I mailen kallar han personer med utländsk bakgrund för "den svarta hopen" som tar med sig inte bara "sin analfabetism utan hela sin brist på kultur och kunskap" till Sverige. "Är dom helt körda dom som kommer från det stampade jordgolvet?" frågar sig Leif Vogel och de mer politiskt korrekta Sverigedemokraterna fick genast bråttom att utesluta honom.

Nu har det hänt igen, denna gång i Katrineholm där sverigedemokratiske kommunpolitikern Isak Nygren uttalat att han är emot "rasblandning" och att européer skaffar barn med "negrer, asiater etc". Tidningen Expo uppger att uttalandena gjordes på vit makt-forumet nordisk.nu, portalen "för nordisk identitet, kultur och tradition". Inte heller den här typen av uttalanden passar tydligen in i den officiella bilden av Sverigedemokraterna, varför Nygren nu riskerar att uteslutas.

Tidigare har Landskronapolitikern Per T K Wahlberg blivit föremål för uteslutningsärende sedan han bloggat om "negern" som under tusentals år "kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge" och så vidare. Även Gösta Westergren, SD-kollega i Landskrona, har blivit utesluten efter att ha skrikit, svurit och uppträtt burdust på möten. I Tomelilla har SD uteslutit Sven-Erik Eriksson eftersom han var för fri invandring. Landskrona-SD:aren Björn Pålsson fick foten efter att ha kallat republikaner för "stora kräk" (se En hälsning från Sverigedemokraterna).

Sverigedemokraternas tragikomiska uteslutningsparad lär fortsätta. Frågan är hur många som finns kvar i partiet när alla rasister och andra virrpannor rensats ut? Sverigedemokrater gillar ju att prata om "negrer" och själv kommer jag faktiskt också att tänka på det ordet. Men i ett lite annat sammanhang...

Bild från Svägerskorna.


Läs andra om Sverigedemokraterna, Isak Nygren, rasism, Expo

Läs även
Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson: Uteslutet att SD slutar utesluta
Kent Persson: Hur många blir kvar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hänger inte med, vad menar du med "Sverigedemokrater gillar ju att prata om "negrer"??

För övrigt är det inte så konstigt att SD lockar riktiga rasister trots att de inte är (enligt mig) ett rasistiskt parti. Precis som som Moderaterna lockar riktiga borgare trots att de inte (enligt mig) varit ett riktigt borgligt parti på väldigt länge.

Jesper Svensson sa...

Anonym - Jag menar att den typen av nedsättande ordval tycks ha vunnit särskilt gillande bland sverigedemokrater när de talar om svarta personer.