2010-10-19

Bygg studentskrapa i Kärrtorp!

Inför terminsstarten brukar reportagen om bristen på studentbostäder dugga tätt, och så har det varit även i år (se t.ex. SR P4 och SvD samt mitt tidigare inlägg Hög tid för fler studentbostäder). I dag står drygt 50 000 studenter i kö till de 8 000 studentbostäder som finns i Stockholm. Kötiden för ett korridorsrum kan vara uppemot två år. Detta är inte hållbart. För att Stockholm ska vara en attraktiv studentstad även i framtiden måste vi se till att studenterna har någonstans att bo!

Jag tycker därför att tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret ska få i uppdrag att titta på möjligheterna att bygga studentbostäder i Kärrtorps centrum. Där finns en förskola, på vars tomt ny bebyggelse är planerad. Där skulle det passa utmärkt med ett nytt landmärke - Kärrtorps studentskrapa. De höghus som redan finns i området gör att en studentskrapa skulle passa väl in.

Plats för nya studentbostäder?Bild från hitta.se.

Fördelarna med studentbostäder i Kärrtorp är många. Förutom de långsiktiga fördelarna, att Stockholm fortsätter vara en populär studentstad, kommer studenterna i Kärrtorp att bidra till ökat kundunderlag för de lokala butikerna. Fler kunder gör att Ica och Coop har ökade chanser att överleva på sikt, vilket bidrar till att göra Kärrtorps centrum mer levande. Förhoppningsvis kan även det lokala kulturlivet få ett uppsving. Mer människor som rör sig ute kommer göra att torget känns tryggare. Jag tror helt enkelt att en satsning på studenter i Kärrtorp skulle innebära ett lyft för stadsdelen.

Läs andra om Kärrtorp, studentbostäder

Inga kommentarer: