2010-08-29

Monica Green och minnesförlusten

Betydelsen av sociala medier är väl en av de saker som diskuterats mest inför detta val. Åtminstone av dem som är intresserade av och aktiva på sociala medier. Övriga torde läsa sina tidningar och se sina nyhetsprogram ungefär som tidigare.

Hur som. Emellanåt dyker det upp små guldkorn. Idag snappade jag upp en Twitter-diskussion mellan Centerpartiets Annie Johansson och Socialdemokraternas Monica Green. Att Monica Green är emot RUT-avdragen har jag tidigare uppmärksammat (även det, för övrigt, till följd av en tweet; se Arbetslöshet bättre än RUT-avdrag?). Nu fick hon följande fråga från Johansson:

anniejohansson Ok, vad säger du då till de RUT-kvinnor organiserade i LO som om ni nu vinner valet blir arbetslösa? Rut är även för äldre!

Svaret? Efter att Green gnuggat geniknölarna en stund kom hon fram med följande:

GreenMonica Jag säger till de att de kan fortsätta inom som den servicesektorn eller jobba inom den offentliga välfärdssektorn

Sedär, då har vi ju lösningen på allt. De tiotusentals personer, många kvinnor, som fått arbete i RUT-sektorn, och som sannolikt blir av med jobbet om avdraget försvinner, kan få jobb i offentliga sektorn.

Har socialdemokratin verkligen inte lärt sig någonting av valförlusten 2006?

Läs andra om Annie Johansson, Monica Green, RUT, RUT-avdrag

4 kommentarer:

Silas sa...

Möjligen kan de kanske erbjudas jobb vid sedelpressarna som behövs för att ordna fram löner till alla i offentliga sektorn?

Christian sa...

Tja jag undrar hur många som skulle bli av med jobben då nästan 70 till 80 procenten kommer ju ifrån utlandet.
Det skulle nog inte bli så många....

Jesper Svensson sa...

Christian - Och om de RUT-jobbare som är födda i utlandet skulle förlora sina jobb så spelar det ingen roll, menar du?

Anonym sa...

Världens eller åtminstone EUs arbetslösa ska erbjudas jobb finansierade med RUT-avdrag. Min franska rörmokare och städare är naturligtvis tacksama för jobben på min lägenhetpå rivieran