2009-11-07

Memento mori, okej?

Landstinget i Uppsala har beslutat att ledande politiker ska gå före i vaccinationskön. Jag tycker beslutet är en smula märkligt.

Jag har förvisso respekt för argumentet att personer i samhällsviktiga funktioner kan beviljas förtur. Men är landstingspolitiker verkligen så förskräckligt viktiga? Inte dukar väl landstinget under om ett landstingsråd blir sjukskrivet en vecka?

Hälso- och sjukvårdsstyrelsens ordförande Ismail Kamil (FP) har vaccinerat sig, och anser inte att han gjort något fel:
- Som landstingsråd med ansvar för flera miljarder kronor anser jag att jag tillhör en prioriterad grupp.

Kamil har för all del ett stort ansvar. Men det kräver väl knappast att han är på jobbet och vaktar de där miljarderna precis varje dag?

"Politikerna borde skämmas", skriver etikprofessorn Martin Peterson i en läsvärd kommentar. Ja, och minnas att de är dödliga, skulle jag vilja tillägga.

Inom landstinget i Uppsala har man nu dragit sitt strå till stacken för att spä på politikerföraktet, vilket är synd och trist. Nästan så man hoppas att sprutorna gör ont.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Samma kommun och landsting tycker inte det är mödan värt att vaccinera sin dagispersonal eller lärare. Och de om några riskerar väl att smittas?

IT-tekniker sa...

Det finns vacciner kvar på Rinkebyvårdcentralen. Var inte oroliga sköterskorna är blunda och där fanns inga pansarvagnar och helikoptrarar.

Jesper Svensson sa...

Anonym 19:39 - Jag håller med. De om några bör väl vara prioriterade grupper, inte politikerna.