2012-04-24

Folkpartiets skattepolitik inspirerar

En stor skattereform måste genomföras, med syfte att anpassa skattesystemet till globaliseringen och göra så att utbildning och ansträngning lönar sig bättre. Marginalskatterna ska sänkas. Skattesystemet ska uppmuntra till utbildning, ansträngning och företagande.

Det är några av huvudpunkterna i Folkpartiets skattepolitik. Vi tycker såklart att det är en bra politik, och gläds när även Miljöpartiet, i ett gemensamt utspel med tjänsteföretagarorganisationen Almega, nu tycks ha tagit den till sig. "En omfattande skattereform" behöver göras, skriver man. Syftet ska vara att ta bort den onödiga broms som "höga skatter på arbete, på både individer och företag, tillsammans med höga marginalskatter, skapar".
Det finns bra skatter också.

"Vi har höga skatter på alkohol och tobak för att folk ska dricka och röka mindre. Varför har vi då också höga skatter på arbete?" brukar Jan Björklund säga. Hans ord finner genklang i Miljöpartiets debattartikel: Med tanke på hur stor del av det svenska näringslivet som består av tjänsteproduktion, ifrågasätter man "det kloka i ett skattesystem som så hårt beskattar arbetade timmar och kunskap, då detta är vad vi i Sverige ska leva av i framtiden".

Det är kul att Miljöpartiet engagerar sig i skattepolitiken. Och ännu roligare är det förstås att de hämtar inspiration från Sveriges liberala parti.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var någonstans är Fp liberala? Det är ju ren lögn.