2010-09-08

Drygare än Yes

SVT:s Rapport har undersökt jämställdheten i kommunerna och funnit att Vänsterpartiet är det minst jämställda av de tre rödgröna partierna. Andelen kvinnliga ledamöter av kommunstyrelserna är 36 procent, jämfört med 46 procent för Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Ohly vill ogärna svara.

Rapports reporter ville ha en kommentar till detta av Vänsterledaren Lars Ohly, som dock inte ville ta i frågan: "Du får svar på frågorna ifall du vänder dig till vår partisekreterare, är det nånting i det svaret som du inte har förstått?", svarade Lars Ohly. Reportern insisterade men Ohly vägrade svara.

På väg bort från kameran muttrar Lars Ohly att "det är så jävla respektlöst så det är inte sant". Vad som är respektlöst framgår inte riktigt. En fråga om bristande jämställdhet till ledaren för det parti som har den mest stöddiga feministiska retoriken? Ett nålstick mot Lars Ohlys luftslott?
Inte lika dryg som Lars.

Det var inte så länge sen Lars Ohly blev ex-kommunist. Kanske är det nu dags att han även blir ex-feminist? I själva verket tror jag bara det behövs en titel på hans visitkort: Arrogant.

Se Rapport-inslaget: V minst jämställt av de rödgröna

Uppdatering: Nu har SVT lagt ut hela intervjun med Lars Ohly.

Inga kommentarer: