2010-09-14

(C) och (V) valets vinnare!

Demokrati har ju sina fördelar, att alla får vara med och bestämma och sådär. Men när det gäller att avgöra en av valets viktigaste frågor tar jag mig friheten att vara diktator.

Vilket parti har det godaste godiset? Ja, att döma av valmanskårens intresse för bjudkaramellerna så är detta en fråga av icke oansenlig vikt.

Samtliga riksdagspartier, samt F!, har inbjudits att delta i denna avgörande valkamp. F! och Miljöpartiet hade dock inget godis att tillhandahålla. Socialdemokraterna hade godis, men det var bara "för personalen", fick jag veta. Karamellerna har givetvis betygsatts enligt den nya betygsskalan A-F, där A är bäst och F är underkänt.

Mina vänner, här är reslutatet:

Centerpartiet.

Centerns godis är en positiv överraskning. Ser ut som vanliga trista sugkarameller men visar sig vara en rätt het kombination av hallon/lakrits och något slags pepparpulver. Ger helt klart mersmak - och bonus för överraskningseffekten!
Betyg: A

Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets mintchokladkolor ser goda ut och de håller vad de lovar. En fröjd för gommen, inte tu tal om saken. Dock är det fullständigt omöjligt för den som står i valstugan att dölja för en väljare att man har en godisbit i munnen - kolorna kräver ordentlig tuggymnastik. Kanske en strategi för att avskräcka glupska valarbetare? Litet minus blir det i vart fall för det.
Betyg: A

Folkpartiet.

Jag är väl inte helt objektiv att bedöma Folkpartiets godisar. Men de är faktiskt goda. Sötsyrliga frukttuggisar, som med fördel får mjukas upp lite i munnen innan man sätter tänderna i dem. (Jo, jag har ätit en del så jag vet.)
Betyg: B

Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna
bjuder på vad som väl får beskrivas som chokladfyllda pepparmintskarameller av Marianne-typ som brukade serveras hemma hos mormor och morfar. En klassisk karamell som funkar, åtminstone när man väl lyckas komma åt chokladen i mitten. På uppsidan noteras att karamellerna sannolikt är helrätt för KD:s kärnväljare.
Betyg: C

Moderaterna.

Moderaterna
får plus för trevlig paketering i tablettaskform. Smart sätt att sprida sitt budskap dessutom. Själva tabletterna är dock ingen höjdare. Smaken är som bäst okej, konstistensen mjölig.
Betyg: D

Läs andra om godis, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Feministiskt initiativ, Socialdemokraterna

1 kommentar:

///MS sa...

Se där, en mycket viktig valanalys!