2007-06-30

Focus på Ford

Senaste gången jag fick seriöst ha-begär av en Ford var i början av 1980-talet, när en av mina kompisars föräldrar hade en Ford Granada. Blänkande av guldmetallic och med tak i mörkbrun canvasimitation var den en ständig källa till avund och längtan från mig, som på den tiden skjutsades omkring i en röd Lada 1300 Vaz (vars enda finess var att tutan fungerade även när tändningen var avslagen. Och den finessen var förmodligen ett konstruktionsfel).

Nåväl. För Fords del följde sen ett par dystra decennier med Sierror, Escorter, Mondeor och andra bottennapp. Till nu, när jag får syn på nya Ford Focus utan tak, som väckte omedelbart ha-begär. Jag är grymt imponerad - vilken fullträff!

(En och annan petimäter kanske undrar vart Mustangen tagit vägen i det här resonemanget. Well, den är liksom lite out of scope i det här sammanhanget, inte sant?)

2 kommentarer:

Petter Envall sa...

Ja jag håller faktiskt med, den är jäkligt lyckad! Men eftersom även denna är och förblir en dröm i nuläget så kan jag ju inte låta bli att nämna Ford GT 40! Där snackar vi valuta för pengarna!

Om din Afrikafond fortsätter utvecklas i samma riktning så kanske du kan lägga upp handpenningen på en Focus om sisådär 240 år!;)

Jesper Svensson sa...

Ja men GT 40 är ju ännu mer utanför skåpet i det här sammanhanget. Dessutom verkar den lite för opraktisk för min smak.

Hehe, jaja. Men jämför med din pensionsförsäkring då kanske du inte är lika spydig ;-)