2013-01-17

Tidsbegränsade uppdrag i Folkpartiet


Ett politiskt parti behöver ett kontinuerligt tillflöde av nya människor för att utvecklas. Nya människor med nya tankar och idéer syresätter den interna debatten och vitaliserar både politikutveckling och arbetsformer. Nya erfarenheter behövs för att våga ifrågasätta gamla sanningar och göra avsteg från upptrampade stigar. Ett parti som inte vågar utsätta sig för förnyelse och utmaningar utsätter sig i stället för risken att stagnera och stelna. Där ska Folkpartiet inte hamna.

Därför har jag skrivit under en motion, initierad av Brommaliberalen Hans Åberg, om tidsbegränsade förordnanden i Folkpartiet i Stockholms stad. Motionens förslag är att utreda hur ett sådant system skulle kunna se ut. Tillsammans med ett antal lokalföreningsordföranden i staden menar jag att det vore ett sätt att öka dynamiken i styrelsen och främja en hälsosam, kontinuerlig växling av partiets förtroendeuppdrag. Ett slags strukturerad syresättning, helt enkelt.

Motionen ska behandlas på Folkpartiets årsmöte den 20 februari. Jag hoppas att den antas. Det vore ett steg i rätt riktning och skulle skicka tydliga signaler att vi är ett öppet parti som välkomnar nya människor, nya idéer och nya tankar. Det är så vi ska möta framtiden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra ide. M har tex haft ett kommunalråd som nu avgått efter 30 år i Nacka. Det finns ex i andra partier också. Även i FP där många suttit för länge.

Anonym sa...

Helt mina tankegångar, hoppas dock att det skulle kunna föreslås för riksdagsledamöter och politiker i allmänhet, men det kanske ni kan ha med i partiprogrammet till valet 2014. Det hoppas jag på och då kanske FP kan få min röst.
/ Aurora

Hans Åberg sa...

:-)