2011-01-23

Som man frågar får man svar

Migrationsminister Tobias Billström har hamnat i blåsväder efter att det läckt ut dokument från ett samtal med USA:s Irakambassadör år 2007. Regeringens inställning är emellertid att dokumenten är tredjepartsuppgifter och dessa kommenterar man inte. Det talade Billström också om för en tv-journalist. 17 gånger, vilket Expressen skadeglatt noterat.

Möjligen skulle man, för att något nyansera bilden, även kunna konstatera att reportern ställde i stort sett samma fråga lika många gånger. Hade det varit bättre om Billström gett 17 olika svar?

Billström berättar om regeringens policy. Bild: svt.se.

Men visst är det ett bekymmer när Sverige har en migrationsminister som framstår som fördomsfull. Liberala ungdomsförbundet, LUF, menar till och med att Tobias Billström borde avgå. "Tobias Billström väljer att stöda tvångsavvisning av kristna irakiska flyktingar trots att Amnesty, UNHCR, Europadomstolen och den irakiska regeringen alla menar att det inte går att garantera deras säkerhet i Irak. Våldet mot denna grupp har trappats upp", säger LUF:s ordförande Adam Cwejman. Cwejman utvecklar sina tankar på Newsmill och får mothugg av Merit Wager. Och Tobias Billström, ja han lär väl sitta kvar.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Att säga sanningen borde vara utmärkt om man är migrationsminister.

Om vi verkligen hade ett liberalt system i sverige skulle dessutom inte Irakierna åka hit, det som lockar är bidragen.

Jesper Svensson sa...

Men Billström har väl inte anklagats för att inte säga sanningen?

Att klumpa ihop människor och påstå att "irakierna" lockas av bidragen är inte särskilt smart. Lika osmart är det att vara naiv och tro gott om alla.

Hansa sa...

http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2011/01/25/30249748/index.xml