2010-12-01

Nytt uppdrag för Folkpartiet

Ikväll hade Folkpartiet i Stockholm representantskap, ett slags stormöte där lokalföreningarnas ombud nominerar partiets representanter i olika nämnder och styrelser. (Det formella beslutet fattas sedan av kommunfullmäktige.)

Till grund för nomineringarna så har man ett förslag som valberedningen tagit fram. Valberedningen hade föreslagit mig som ersättare i trafik- och renhållningsnämnden och till min glädje så valde representantskapet att nominera mig.

Trafik- och renhållningsnämnden har hand om den strategiska trafikplaneringen i Stockholms stad samt ansvarar för att avfallshanteringen fungerar effektivt och miljösmart.

Ett fall för trafiknämnden?

Jag har märkt att en del drar lite på munnen när man talar om trafik- och renhållningsnämnden. Det låter kanske inte så glamoröst. Men nämndens ansvarsområde är viktigt och intressant: Att se till att Stockholm är rent och snyggt och att alla kan ta sig fram i stan, oavsett om man är bilist, cyklist eller barnvagnspappa. Ett ansvar som är högaktuellt nu när marken är täckt av snö och hala gator och upplogade vallar ställer till besvär för trafikanterna, inte minst dem som på grund av funktionshinder har det extra svårt att ta sig fram.

Inga glamorösa frågor kanske, men väldigt viktiga för att Stockholm ska vara en fungerande och tillgänglig storstad. Därför ser jag fram emot att få ägna de kommande fyra åren att, tillsammans med de båda andra FP-representanterna Mark Klamberg och Charlotta Schenholm, etablera Folkpartiet som det självklara valet för alla som vill ha ett Stockholm som funkar - för alla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

grattis till nomineringen =)

Jesper Svensson sa...

Tack :-)