2010-12-14

Första dan på nya jobbet

Fullmäktigeförsamlingen i Stockholms läns landsting är Sveriges näst största demokratiska församling. Fullmäktiges 149 ledamöter fattar beslut om frågor som rör bl.a. sjukvård och kollektivtrafik inom Stockholms län. Idag hade fullmäktige sammanträde, och diskuterade 2011 års budget.

Idag var också första dagen på mitt nya jobb. Jag har nämligen tagit en paus från Skatteverket för att i stället arbeta som landstingsrådssekreterare på Folkpartiets landstingskansli. Folkpartiet har två landstingsråd: Birgitta Rydberg och Anna Starbrink. Mitt uppdrag är att bistå landstingsråden på olika sätt. Det kan handla om att ta fram faktaunderlag i olika sakfrågor, författa skrivelser, delta i förhandlingar med andra partier och allt annat möjligt och omöjligt som kan dyka upp i den politiska hetluften.

Anna Starbrink och Birgitta Rydberg.

Som landstingsrådssekreterare (eller politisk sekreterare) är jag tjänsteman på landstingskansliet. Det är Anna och Birgitta som är politikerna och som företräder Folkpartiet utåt. Därför är det på Anna Starbrinks blogg och på Birgitta Rydbergs blogg som man kan hitta aktuell information om Folkpartiets politik i landstinget. Ännu mer info finns förstås på Folkpartiets hemsida.


Mitt nya jobb.

Redan första dagen blev det tydligt att tillvaron på landstinget kommer bli annorlunda än tillvaron på Skatteverket. Landstinget är förvisso en gigantisk organisation med närmare 45 000 anställda, men å andra sidan är Folkpartiets kansli väldigt litet jämfört med skattekontoret. Den numerära litenheten vägs emellertid upp av att vi har ganska stora tjänsterum - det här med kontorslandskap var tydligen inte uppfunnet när landstingshuset byggdes på 1800-talet. Det är naturligtvis en förmån att få arbeta i en så vacker byggnad. Men mest av allt är det en förmån att få arbeta med någonting som är så intressant, fascinerande och viktigt som politik. Jag ser väldigt mycket fram emot de kommande fyra åren.

I morgon fortsätter budgetsammanträdet. Och nu är det hög tid för Folkpartiets nye politiske sekreterare att få lite sömn i kroppen.

3 kommentarer:

annalin sa...

Välkommen till Kungsholmen!

Anders ska filma nåt fp-seminarium (?)på kulturhuset imorgon, ska du vara med där? Det är utan birgitta olsson fast det var meningen att hon skulle vara med.

Elin sa...

Grattis till nya jobbet! Vad roligt!

När jag är tillbaka på mitt jobb kanske vi kan luncha nån gång i hörnet S:t Eriksgatan-Hantverkargatan, halvvägs för båda ungefär :)

Jesper Svensson sa...

Anna - Tack! Det där seminariet känner jag dock inte till. Jag ska jobba på Skatteverket i morgon (gjorde bara ett tvådagars gästspel på landstinget den här veckan).
Elin - Mange tak! Och att luncha låter ju som en alldeles utmärkt idé!