2006-12-05

Små och stora tidningar

Toppnyheten i Hallandspostens internetutgåva i dag: Runemyrs julehus lyser igen. Jajamänsan, även i år har Kjell Runemyr i Nyarp klätt in kåken i ljusslingor, allom till beskådan och lystnad. Stor nyhet i Halmstad, givetvis. Visst är dom charmiga, lokaltidningarna.

Även på DN tar journalistiken sats mot nya höjder i dag. Den fina morgontidningen tipsar beredvilligt sina läsare om hur man hittar dyrgriparna på julbordet. Det gäller att välja rätt vid julbordet för att få full valuta för sina pengar, rapporterar DN, och tipsar om att löjrom, ål, kallskuret vilt, skaldjursrätter och fina ostar är sådant som den snikne bör proppa i sig.

Emedan frosseri som bekant är en dödssynd lägger tidningen vänligt nog in en liten brasklapp: "Huvudregeln [att äta dyra delikatesser] ska givetvis vägas mot vad man tycker är gott och balans mellan smakerna. Ett halvt kilo löjrom kan bli för mycket."

Allvarligt talat. Det här var jättekul i Sunes julkalender (ni vet, när Sunes pappa (inkarnerad av Peter Haber) vid julbordet sa till lillebror Håkan: "Ta inte potatis, ta lax, det är... det är dyrt"). Men det är fan inte värdigt en seriös tidning. Synd att man inte är prenumerant, då hade man åtminstone kunnat säga upp prenumerationen. Nu får jag nöja mig med att fnysa här på bloggen.

Inga kommentarer: