2011-11-20

Gräsroten på kurs

Den här helgen har jag tillbringat på konferensanläggningen Sånga–Säby. Folkpartiet anordnar en ledarskapsutbildning som jag blivit antagen till, och denna intensiva helg var början på ett drygt halvårslångt utbildningsprogram.

Tillsammans med femton andra relativt nyblivna Folkpartipolitiker fick jag lära mig massor av mig själv och mina drivkrafter, och hur andras drivkrafter påverkar hur man agerar och reagerar i en grupp. Mycket intressant, lärorikt och tankeväckande.

Folkpartister lär sig mer om sig själva och varandra.

Därutöver blev det förstås många och långa diskussioner med de andra folkpartisterna om politik och den politiska organisationen. Fungerar partiorganisationen som den ska? Tar vi hand om våra medlemmar? Behöver vi tänka nytt? Kan vi utvecklas och bli ännu bättre? Viktiga frågor att fundera på för en organisation som bygger på människors intresse, värderingar och frivilliga engagemang. Jag ser väldigt mycket fram emot fortsättningen på denna intressanta utbildning!

Kom hem från Sånga–Säby vid sextiden i kväll. Har sedan dess ägnat mig åt lite av varje, bl.a. att förbereda morgondagens styrelsemöte med FP Skarpnäck och att fundera på en beslutsskrivelse till torsdagens möte med trafik- och renhållningsnämnden.

2 kommentarer:

Peter Eriksson sa...

Hoj Gräsroten:)

Gick själv en liknande kurs i Skåne för ett gäng år sedan. Bland de bästa ledarskapskurser jag lagt min tid på. Varför - för att politiskt ledarskap kräver en förmåga att engagera och kommunicera.

En stor skillnad mot andra organisationer där makten är formell och de under inte har så mycket val utan måste dyka upp.

Dåligt politiskt ledarskap leder till att folk helt enkelt inte engagerar sig och låter bli.

Lycka till med kursen
/Peter

Jesper Svensson sa...

Peter Eriksson - Tack, och roligt att du är nöjd med din kurs. Jag har själv väldigt höga förhoppningar på den här kursen och hoppas att de infrias. Hittills verkar det lovande. Politiskt ledarskap är viktigt, det håller jag helt med om. Det är en fråga jag ofta brottas med i min roll som lokalföreningsordförande.