2010-02-15

Varför håller Skatteverket tyst?

Idag har vi på Skatteverket haft mycket att surra om, må ni tro. Först kom nyheten (via intranätet) att en medarbetare på Skatteverket i Stockholm sitter häktad, misstänkt för skattebrott i samband med tjänsteutövning. Sekretess råder under tiden som Ekobrottsmyndighetens förundersökning pågår, men Skatteverkets interna skvaller är otroligt effektivt och det dröjde förstås inte lång tid innan handläggarens identitet var röjd.

Skatteverkets vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig, och en viktig förutsättning för detta är att medborgarna har förtroende för att vi sköter vårt arbete korrekt och effektivt. Om det förekommer interna oegentligheter ska vi inte hymla med detta utan vara öppna och tydliga med vad som hänt, vilka åtgärder som vidtagits etc. Jag hade därför hoppats att man skulle ha gått ut med ett pressmeddelande om detta, men såvitt jag kan se håller Skatteverket tyst. Och riskerar därmed att missa chansen att ta kommandot över informationen.

Kanske tänker jag fel. Kanske finns det någon mediestrategi bakom detta. Någon som har kloka reflektioner kring detta?

Uppdatering:
Sent omsider kom det ett pressmeddelande i tisdags kväll. Bättre sent än aldrig, kan tyckas, men jag tycker det skulle kännas bättre om Skatteverket var proaktivt snarare än reaktivt i såna här situationer.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tyst håller Skatteverket också om de två mutkolvarna som jobbar kvar!!!

Ni minns, dom två IT-cheferna som i hemlighet kraschade sportbilar(Porsche) på Gelleråsen.

Rättegången blir nu i början på mars, Stockholms Tingsrätt nr B13475-08.

Personalansvarsnämnden!!!
Var finns ni nu när vi behöver er?

Anonym sa...

Nu har det brakat loss...

Anonym sa...

120 miljoner!!! Har tydligen pågått i flera år. Det trodde jag aldrig om honom.

Anonym sa...

men vem?????

Anonym sa...

Det är klart man inte säger namnet bara sådär på nätet helt öppet. Hör med någon skattmas i sthlmsregionen, den har med stor säkerhet hört ryktet.

Jesper Svensson sa...

Anonym 20:33 - Några namnpubliceringar kommer det inte bli på den här bloggen.

Anonym sa...

Håller med dig Jesper. SKV borde gått ut direkt med ett pressmeddelande och tagit kommandot över situationen. Otroligt att en så stor myndighet inte har en proffsigare kommunikationsavdelning.

Lena M sa...

Bra Jesper, att du ser till att hålla namnen borta från din blogg. Speciellt med tanke på att samtliga dina läsare synes vara fullständigt namnlösa och anonyma...