2010-02-16

120 miljoner!

Det har nu visat sig att de belopp som förskingrats av den brottsmisstänkte skattehandläggaren (se Varför håller Skatteverket tyst?) är fullständigt svindlande - upp till 120 miljoner kronor! Enligt TV4-Nyheterna har momsbedrägerierna pågått sedan 2004. Jag kan inte bedöma vad det säger om Skatteverkets kontrollrutiner att det tagit sex år att upptäcka det hela, men kanske är det läge att åtminstone fundera över om något behöver skärpas upp.

Att en kollega misstänks för så allvarliga brott är mycket obehagligt. Man litar ju på människor och vill inte tro att det sitter fifflare i korridorerna. För dem som jobbat ännu närmare den misstänkte handläggaren är känslan av svek förstås än mer påtaglig.

I tv-intervjuerna är Skatteverkets säkerhetschef Anders Kylesten och åklagaren Ove Lundgren av förklarliga skäl ganska förtegna om det som hänt. Enligt SVT rör det sig om en härva med internationella kopplingar. Mystiken tätnar. Fortsättning lär följa.

Läs mer i SvD, DN, Expressen, Aftonbladet

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/17/20100217094556_Realtid171/20100217094556_Realtid171.dbp.asp

Anonym sa...

Det ligger en hund begraven på skatteverket.

Anonym sa...

Nu är det ju inte på HK i Solna där unge Jesper och jag(snart pensionär) är verksamma utan i Stockholm detta skett.

Här i Solna har vi bara "IT-sabotören"(avskedad) och mutade IT-chefer(jobbar kvar!).........

Anonym sa...

Helt jävla otroligt!!

har dom ingen koll på RSV????
vem införde detta system??

Anonym sa...

Såg ni "säkerhetschefen"??
Anders på TV4 som med ganska arrogant uppsyn upplyste oss puckon i pöbeln igår att han var "stolt" över att de interna säkerhetssystemen detekterat (jo, han sade så) denna svindel. Sen berättade TV4 i förbigående att detta pågått sedan år 2004!!!!!!!!!!
- men vad begriper vi - låter ju fullständigt idiotsäkert att ANDERS fina system på skatteverket reagerar blixtsnabbt? efter bara 6 år - eller hur???
- Killen med säkerhetsystemen (Anders) tjänar absolut inte mer än 50k/månad av Dina och Mina skattepengar - visst känns det bra?

Anonym sa...

120 millar är ingenting jämfört med kostnaderna för alla misslyckade projekt samt felköp av tjänster och utrustning på IT-sidan.

Slöseriet beror på inkompetens.

Inkompetensen beror på korruptionen och klankulturen där den personliga lojaliteten går före kompetens.

Och ingen förbättring ser vi.....

Anonym sa...

Jag kommer ihåg en av it-cheferna frågade mig om invandrare har heder.
Nu ställer jag samma fråga till honnom, har han själv heder.
har man heder när man mobbar en person som har ALS eller hittar på sabotage historia.