2010-02-18

Pengar in, pengar ut

Å ena sidan: Handläggare förskingrar 120 miljoner från Skatteverket.
Å andra sidan: Skatteverket kräver in 104 miljoner från kinesisk artist.

Finns det något slags gudomlig rättvisa i det här?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tjänar en nyanställd på skatteverket????

Jesper Svensson sa...

Mellan 22 000 och 25 000.

Anonym sa...

Tja det är väl enklare att skatteverket skickar en räkning för 3 barns skolgång i sverige under sammanlagt 5 år (2003-2008) samt räkning för den sjukvård de tagit del under denna period, samt hon även betalar för de subventioner hon fått då hon nyttjat vår kollektiv trafik biljetten i dag motsvarar 50 procent resten via skattemedel, Hon säger ju själv i intervjuer att barnen gått i skola här och hon beskriver ju själv hur trevligt det är att åka buss i stockholm, så betala för sig ska hon göra i någon form, sen är det en anna sak hur mycket, vilket kan diskuteras, Milton Friedman nämnde något om att det inte finns någon gratis lunch, den gäller än i dag och borde gälla även wei wei för åren 2003-2008 i någon mån,

Anonym sa...

Jättetrevligt att sätta sina ungar i gratis skola..? eller hur. go skatteverket go i det här fallet.

Anonym sa...

Fast vi är fortfarande 16 mille back.... Men det kan säkert några duktiga handläggare råda bot på, bara de får chansen att granska lite istället för att tvingas till något servicekontor för att svara på allmänhetens frågor om allt annat än beskattning.

Anonym sa...

Men saken är den att, om någon utomlands kommer och studerar, så betalar inte denne, och nyttjar denne kollektiv trafik, så betalar han/hon lika mycket som alla, sjukvård vet jag inte riktig, men jag antar att det är likadan där.

Så varför ska en artist, bara för att hon tjänar mycket, betala mellanskillnaden nu?

Jag tycker att det här med skattefrågan skulle retts ut länge sen, och tycker väl att hon borde betalat skatt här istället. Men har hon nu betalat i Kina, pågrund av att skatteverket inte gjort något mer drastisk och rett ut det, ja, då får de faktisk skylla sig själv, en människa ska väl inte behöva betala skatt i två länder.