2009-01-26

Snöbollar i glashus?

I slutet av mars förra året satt några av DN:s mest utflippade lustigkurrar och funderade över vad för slags tokrolighet som skulle få bli årets aprilskämt. Eftersom nätstrumpan-över-tv:n-grejen redan är gjord enades de om följande.


I en stad som Stockholm, där man inte kan sätta upp en lyktstolpe utan att orsaka folkstormar, balkongskynkesprotester och röra Klarakvartersnostalgiker till tårar, är inglasningstanken naturligtvis så verklighetsfrämmande att väl inte ens styrelsen i Samfundet S:t Erik orkade bli upprörd. Eller?

Faktum är att DN:s aprilskämt slagit an en sträng hos lokala Allianspolitiker i Hammarbyhöjden. Idén om en inglasning är kanske inte så dum ändå? Då skulle ju backen slippa ligga för fäfot större delen av året. Nej, jag vet att i Sverige gör vi inte så här. Djärva och halvgalna projekt är ju inte riktigt vår grej (förutom när någon ville bygga ett buddhisttempel mitt i Norrland). Men dock. Tanken kittlade och smög sig faktiskt in i stadsdelsnämndens remissvar på stadshusets förslag om en ny översiktsplan för Stockholm. Så här skriver vi:
Hammarbybacken
Hammarbybacken bör utses till strategiskt område för friluftsverksamhet året runt. [...] Dagens utförsåkning bör kompletteras med nya innovativa möjligheter till såväl vinter- som sommarsporter. Hammarbybacken har potential att utvecklas till ett turistmål med unika möjligheter till idrottsutövning [...].
Budskapet är såklart inlindat men det finns där, mellan raderna. Det enda som fattas nu är att en arabisk schejk med alldeles för mycket pengar skulle nappa på idén och börja bygga. Tänk vilken fart det skulle bli på perukstockarna i S:t Erik.

Inga kommentarer: