2009-01-20

Change has come?

Efter att ha suttit fängslad vid CNN-sändningarna från Barack Obamas presidentinstallation i fyra timmar kan jag konstatera att amerikanerna kan det här med pompösa ceremonier. Bortsett från plumpen att HD-domaren Roberts läste fel när han skulle förestava presidenteden tycks allt ha gått enligt ett väl genomtänkt protokoll. En magnifik iscensättning av en unik och historisk händelse. Och när man tittar på tv-bilderna som visar hundratusentals jublande, skrikande människor så är det svårt att tro att Obama inte kommer att innebära förändring.

Det var inte bara själva installationsceremonin som var välplanerad. Klockan 12 Washington-tid fick Vita husets hemsida en Obama-facelift. Den nya sajten inkluderar även en blogg, där följande inlägg kan läsas.


Bloggaren, Macon Phillips, är ansvarig för nya medier på Vita huset. Och han är uppenbarligen otroligt välförberedd. För kl 12.01 skulle det ännu dröja några minuter innan Barack Obama svors in som president. Men några minuter hit eller dit spelar kanske inte så stor roll i sammanhanget. Nu är Obama president och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma.

Inga kommentarer: