2009-01-28

Dagens lunch


Inkokt lax. Jag förstår inte. Vadå inkokt? Antingen är den väl kokt eller så är den inte kokt? Kan man inte bara säga kokt lax?

5 kommentarer:

Alexander Resare sa...

Inkokt indikerar att fisken har skinn och ben kvar när den kokas. Oftas så tar man bara ut bukhinnan och klipper av fenor och sedan kokar resten av fisken. Man kan även kvala in i inkoktkategorin om man skär kotletter genom att skiva hela fisken med skinn och ben kvar i tjocka skivor och koka dessa.

Så är din lunchlax kokad ser det ut som. Men för att vara inkokt och inte bara kokt så ska skinnet slutit in firren under tiden.

Så ja, inkokt fisk är kokt men all kokt fisk är inte inkokt.

Amanda sa...

Jag hade för mig att när man gör inkokt lax så kokar man upp vatten och kryddor för sig och slår det sedan över laxen...

Jesper Svensson sa...

Själv vet jag alltså inte. Jag kokar mest pasta och den finns väl inte i inkokt version antar jag. Men det var intressant att få veta att det alltså finns ett skäl till varför det heter "inkokt" till skillnad från "kokt". Därmed nöjdförklarar jag mig. Tack Alexander och Amanda för era insatser i folkbildningens anda!

Anonym sa...

Trivialiteten finner inga gränser...

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色