2007-03-27

Dom jävlarna är ute efter mig...

Man hinner ju knappt knysta om pensionshelvetet innan dom jävlarna är efter en som en hoper blodtörstiga hyenor. Igår damp det ner ett illrött kuvert från Collectum (hata, hata) med ett brev där jag uppmanades välja hur jag vill placera mina ITP-pensionspengar.

Jag vill inte välja! Jag vill att det ska finnas nån default-inställning som automatiskt placerar mina pengar i en exceptionellt framgångsrik fond, utan att jag behöver tänka, bry mig eller engagera mig.

Ja, vid närmare eftertanke ska jag nog bli kommunist. Verkar så skönt med ett sånt där jämngrått samhälle där man aldrig behöver välja. För det finns inga alternativ. Det finns bara ett tv-bolag, en teleoperatör och en statsminister som ägnar dagarna åt att spy galla över USA alternativt funderar ut nya sätt att skatta medborgarna till döds. (Hm, det där är ju Sverige för 20 år sen vid närmare eftertanke.)

Kamrat Ohly, rädda mig från pensionshelvetet! Hur blir jag medlem i ditt parti?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älska Collectum istället... dom fixar tydligen så att försäkringsbolagen inte kan skinna oss arbetare på våra surt ihoparbetade pengar.. om man inte väljer alls blir det tydligen jäkligt bra ändå.. bättre än Lars Ohly
:-)

/Carina

Jesper Svensson sa...

Ja och oavsett hur det går så kan man ju känna sig lite tillfreds med att ha gjort ett icke-val och därmed tyst protesterat mot all tråkig pensionsvalsångest.