2007-08-12

Grisarna bökar på Stureplan

Media har de senaste dagarna rapporterat att de s.k. Stureplansprofilerna återigen anklagas för att ha våldfört sig på en kvinna. Senast det begav sig roade sig de två Stureplansprofilerna, 21 och 25 år gamla, med att trycka upp upp en 20 centimeter lång fjärrkontroll i offrets underliv.

SvD försöker sig idag på att granska mentaliteten på Stockholms innekrogar. I korthet tycks det präglas av att män med pengar har makten och övertaget och unga kvinnor ses som objekt som får vara med och leka i vip-rummen mot att de ställer sina kroppar till männens förfogande.

The Animal Farm?

Det är patriarkatets fula tryne som bökar runt på Stureplan. Män med makt missbrukar den, kvinnor utnyttjas och förnedras. Problemet är måhända mer komplext än så. Men det förändrar ingenting. Stureplansgrisarnas beteende är så äckligt att de inte borde få vistas bland folk.

4 kommentarer:

Maria, Barcelona sa...

Hittade hit via SvD. Intressant vinkel på inlägget. Tänkvärt. Instämmer, fast jag skulle kanske inte själv använda lika hårda ord.

Anonym sa...

Jag hade nog använt minst lika hårda ord eller ännu starkare uttryck om man finge göra så i tryck. Dock måste man även beakta att vissa tjejer väldigt medvetet söker sig till dessa kretsar av olika skäl. Det kan vara allt från att få små fördelar i kön till uteställena och öka sitt eget värde som objekt, till att träffa rätt personer och ordna sin privata karriär via de ofta inflytelesrika gossar som de förför eller rent ut sagt viker ut sig för. Det finns alla sorter, men de killar som systematiskt utnyttjar tjejerna eller bara går för långt är rena svin som inte förtjänar någon respekt, man bara önskar att de någon gång finge sona sina oförrätter. Dessa arketyper har alltid funnits och lär alltid finnas, många kända och uppburna män är med i grisklubben.
Disco-Kaj är inte ensam därute, men man väljer också som tjej huruvida man går dit alls eller ej.

Simma med hajar och du blir biten, böka med grisarna och du luktar dynga. Your call.

Jonas sa...

Vad vill en liberal göra åt detta problem?

robban sa...

Kvinnor använder sin makt, i det här fallet sexuella, till att skaffa sig fördelar men inte fan ska de riskera att bli våldtagna och utsatta för övergrepp av ett gäng verklighetsfrånvarande idioter för det. Män använder sin status och pengar likadant men inte fan riskerar vi att bli drogade och tömda på våra bankkonton. Jag har en hemlig dröm och det är att om det ska få finnas ett enda övergrepp till i världen (vilket det tyvärr gör jämt och ständigt) så önskar jag överraska den jävla idioten/erna med ett basballträ i handen och slå isönder alla...Ja ALLA ben i kroppen på dem...och sen pissa på dem...Jag vet att det är hårda ord och grovt och banalt uttryckt men det är precis så jag känner...Tänk om alla normala människor skulle kunna ta väl hand om varandra och visa civilkurage. Då skulle det bli jävligt svårt för idioterna att fortsätta...