2007-10-25

Det är på Västkusten det händer

Därför är det i Hallandsposten som alla viktiga nyheter finns.

Foto: Jari VälitaloThe moose is loose.

Uppdatering: Älgen i Johansfors är numera en riksnyhet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Har du tillstånd att publicera den bilden? Du vet väl användning av fotografsbild utan lov inte är tillåtet och att fotografen kan kräva dig på ersättning x2.

Petter Envall sa...

Jag är ledsen att du misslyckades på ansökan till Polishögskolan anonym...bättre lycka nästa gång!

Anonym sa...

Petter du missade poängen, men ok. kan jag ringa dig nästa jag behöver något fixat, för du tycker tydligen det är ok. att folk inte skall ha betalt för sitt jobb.

Federley sa...

Synd att du inte citerade inledningen på artikeln i Svd. Det stod typ:
"En älg som ville bli ren..."höhö...

Jesper Svensson sa...

Federley - Kunde inte i min vildaste fantasi drömma om att älgen i Johansfors skulle bli en riksangelägenhet. Och även om Svenskan hade en fyndigare rubrik så var ju faktiskt HP först med den stora nyheten ;-)

Petter Envall sa...

Anonym: Det ar dags att vakna upp and smell the coffe som man brukar saga! Liksom resten av mediavarlden far aven Hallandspostens fotografer finna sig i att se sina "verk" bli allman egendom efter den ursprungliga publiceringen. Det ar dags att tanka smart och hitta nya intaktsvagar, de klassiska modellerna har gjort sitt, tro mig!

PS. Ring garna mig, jag utfor med gladje foljande tjanster:
- Svetsarbeten (Aven TIG)
- Reparationsarbeten (diverse fordon)
- Malning och tapetsering
- Etc.
Vi kan nog hitta ett pris som aven du tycker ar rimligt!

Anonym sa...

Petter.

Det finns en upphovsrättslag av en grund, du kan själv försöka lista ut vilken!
Men tack för tipsen! Jag kom just på en bra affärsidé, jag kan ju ta all text på ex. vis denna bloggen eller din och ge ut en bok i eget namn, det gällde ju att tänka nytt och smart och det verkar ju inkludera att sno av andra för som sagt de klassiska modellerna har ju gjort sitt.

Tack för erbjudandet om jobb, men jag betalar hellre en Polack svart,

Petter Envall sa...

Anonym: Du kan vara saker pa att om det fanns en marknad for mitt eget blogginnehall sa skulle jag sett till att skydda det (och utnyttja det) pa annat satt langt innan du hann publicera det for egen del!

Anonym sa...

Du skrev
"Liksom resten av mediavarlden far aven Hallandspostens fotografer finna sig i att se sina "verk" bli allman egendom efter den ursprungliga publiceringen"

"mitt eget blogginnehall sa skulle jag sett till att skydda det (och utnyttja det)"

Får liksom inte din logik att gå ihop. Det är skillnad på att sno från andra och när andra snor från än själv, Låter som ett slags nykommunsim, allt mitt är mitt och allt ditt är mitt.
Sköna nya värld!

Petter Envall sa...

Anonym: Jag sa inte hur jag ville skydda och utnyttja det, gjorde jag? Min poäng är enbart att upphovsrätten som den ser ut idag räcker inte till för att appliceras på de situationer som uppstår i web 2.0 teknikens spår. Självklart skall rätten till exklusivitet beträffande ett verk finnas kvar då det är grunden till en fungerande marknad (jag bor i Kina och är mycket medveten om vad som händer om det inte fungerar...). Däremot så måste man, precis som musikindustrin börjar inse, hitta nya vägar att både skydda och upplåta material. Jag säger inte att jag vet hur utan enbart att jag är övertygad om att så är fallet.

Och ja, jag är av den åsikten att om man som upphovsman inte inser detta och vidtar åtgärder för att skydda sitt material från att reproduceras på bloggar och i andra medier så har man enbart sig själv att skylla. Precis den insikten har de flesta artister nu kommit till och av ren självbevarelsedrift bör nog resten av mediavärlden också göra det!

Och nykommunist? Jag röstade på M senast....vad fan har Reinfelt hittat på sedan jag flyttade från Sverige?!

Anonym sa...

Håller med om att musikindustrin har svårt att inse eller vill inte inse ett paradigmskifte utan agerar bakåtsträvare, jag betalar gärna 9:-/låt på iTunes men då skall det inte vara en massa DRM särskilt som alternativet är gratis och inget DRM är bara ett sätt j-las med oss som vill betala och göra rätt.

Vi fotografer genomgår samma stora paradigmskifte i.o.m ny teknik och nya distributionsvägar. Man kan diskutera upphovsrätt i evigheter och det har väl också gjorts utan att man kommer till en slutlig lösning för den finns inte. Som upphovsman är det inte vare sig lätt eller billigt att skydda sitt material och att försvaga upphovsrätten ligger i många mediers intresse, ex. stora medieföretag, tänk så enkelt och billigt det skulle vara för ex. Bonniers att köpa in en bild och sedan kunna använda den i alla sina medier hur många gånger dom vill och hur länge dom vill. Precis detta gick SVT ut med till sina frilans!

Har inte kallat dig för nykommunist, tycker bara att det är en slags nykommunism att förespråka att nätet skall vara ett slags anarki där det är helt ok. att alla delar med sig av allt till alla. Precis som kommunism så låter det fint i teorin men praktiken förskräcker.

F.ö är skillnaden på en moderat och socialdemokrat alltid varit hårfin, det är väl bara storleken på plånboken som avgör var man lägger sin röst. Så skatta dig lycklig att du är lång bort från "händelsernas centrum" nya arbetarpartiet Moderaterna känns mer som en lightversion av Socialdemokrateran.