2007-10-16

Citatet

Sådana här ärenden måste ända upp i kammarrätten. Det är endast där man begriper sig på sånt här.
Per Gessles affärspartner Björn Nordstrand dissar länsrätten efter att han och Gessle åkt på en skattesmäll på 10 miljoner efter ett tvivelaktigt skatteupplägg. Hallandsposten, 16/10

3 kommentarer:

Petter Envall sa...

De har ju i och for sig en poang. Kammarratten brukar ju faktiskt kunna vrida ett halvt varv till pa saker och ting och darmed komma fram till ett helt annat utfall.

Jag havdar att det svenska domstolssystemet med namndeman inte ar skapt for att hantera skattemal over huvudtaget! Hur fan kan man ens tro att en politiskt tillsatt, trott pensionar skall kunna bidra med nagot i avancerade skattefragor?! Nej, fram for skiljenamndsprocesser i skattemal!

Jesper Svensson sa...

Resonemanget med trötta pensionärer kan man iofs applicera på alla domstolsprocesser med någorlunda kvalificerat juridiskt resonemang. Det är antagligen därför som nämndemännen inte är tillsatta för att föra juridiska resonemang utan för att ge sin medborgerliga bedömning av omständigheterna.

Skiljeprocesser i skattemål? Lysande idé, Einstein ;-)

Petter Envall sa...

Frågan är hur mycket värd deras medborgerliga bedömning är i något mål? Finns det något exempel på omständigheter där en medborgerlig bedömning kan ges företräde framför en väl grundad juridisk bedömning?

Skiljeprocess kanske inte är rätt ord i det här sammanhanget....men tanken med enbart juridisk ämnesexpertis som avgör ett ärende borde anammas.