2007-09-06

Profeter är inte heliga

Nu samlas representanter för muslimska länder till möte med statsminister Reinfeldt. De muslimska representanterna kräver att lagen ändras.
- Vi måste söka en förändring av lagen. Muslimerna behöver lagligt skydd mot att profeten Muhammed skändas, ungefär som det judar och homosexuella har, säger Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi.

Nej, det är inte den svenska lagen som behöver ändras. Det enda som behöver ändras är vissa muslimers inställning till yttrandefriheten.

3 kommentarer:

Petter Envall sa...

Kunde inte sagt det battre sjalv! Alternativt tycker jag vi ska lagstadga ett forbud mot skandelser av Gusta Vasa... Religion ar och forblir det enskilt storsta hotet mot var varld....klimathotet ar ett skamt i jamforelse!

Anonym sa...

I bibeln står det du ska inga andra gudar ha än mig jehova och jesus,således skrivet innan äns koranen fanns.Att muslimer skändar gud genom att dyrka mohammed verkar dem inte bry sig om.Hyckleri är vad det är !!!!!!

Anonym sa...

Jag måste bara säga att DU ÄR BÄST! Som Petter skrev, så kunde jag inte sagt det bättre själv. Muslimer har fått allt de har pekat på genom hot om våld eller genom våld. Ska de t.o.m få till en ändring i den svenska grundlagen??? Kom igen!!! Tror de att de kan skrämma västvärlden genom att bränna flaggor mm. Yttrandefriheten väger mycket mer än vad en mänsklig person vid namnet Muhammed gör. Om Sverige ändrar i grundlagen, vill jag bara framhäva att Sverige då har bytt skepnad från att vara ett demokratiskt land till att bli ett land där man ska vara rädd för det man yttrar sig om. Jag trodde att jag levde i Sverige och inte i mellanöstern!

Muslimerna vet inte ens vad de tror på, visste de det skulle de inte kriga med sina egna(syftar på sunni- och shiakonflikten). Reinfeldt gör fel i att gå med på att träffa dem för en dialog. Sådana personer kan man inte ens konversera med, de bränner ändå flaggorna i slutändan.

Om en muslim läser detta inlägg vill jag bara uppmärksamma personen ifråga om att jag inte är en infödd svensk och älskar demokratin i Sverige!