2007-02-10

Vänstern med brallorna nere

Först var det sossarna som ville kringgå las-reglerna. Nu är det vänsterpartiet som plötsligt inser att den lagstiftning de officiellt omfamnar i själva verket bara ställer till bekymmer. Vänsterpartiet gick bakåt i valet, fick mindre cash från pappa staten och måste därmed säga upp folk. Vad gör man - jo, man vänder ut och in på sig för att kringgå las-reglerna om sist in-först ut.

Det går inte annat än att skratta åt hur patetisk den politiska vänstern är när man först vill belasta företagen med sinnessjuka anställningsregler och sen, när de inser att reglerna drabbar dem själva, gör sitt bästa för att kringgå dem.

Tänk om Sven Otto Littorin haft åtminstone lite av Maud Olofssons ryggrad. Då kanske vi hade haft en chans att slippa åtminstone en del av las-tramset.

4 kommentarer:

K sa...

Det är roligare att vara smart och ta reda på fakta först:
http://www.vansterpartiet.se/vp/36067.cs

Anonym sa...

Hej K,
Jag hatar politik, visserligen hatar jag vänsterpartister lite mer än andra, men jag skulle ändå klassa mig själv som neutral i den här frågan. Du är uppenbarligen ingen höjdare på källvärdering. Hmmm.....få se nu, ska jag lite på Anki och dig själv, två inbitna kommunister, eller en av Sveriges mest respektabla nyhetstidningar? Nej, du får nog hitta på något bättre för att rensa upp i den där härvan!

Förresten, är det vanligt med enstaviga namn inom partiet? Ännu ett av era mindre smickrande arv antar jag....

/Petter

K sa...

Hej Petter!

Det är jobbigt att gå omkring och hata, det tar mycket energi och gör att man inte alltid ser helt klart.

Eftersom du tycker att det är viktigt med källvärdering, så kanske du kan redogjöra för varifrån du får ditt påstående att jag är en inbiten kommunist?

Sedan får du gärna förklara varför DN skulle vara en av sveriges mest respektabla tidningar. Jag tycker inte alls att den är respektabel.

Ok, jag borde kanske förstått att du inte bara skulle acceptera en dementi från Vänsterpartiet där de säger att uppgifterna är felaktiga. För ett lite längre resonemang kring saken rekommenderar jag i stället denna länk.

Här är några exempel på enstaviga namn som förekommer i många partier: Bo, Li, Gun, Lars, Knut, Tord, och Jan. Jag har svårt att förstå ditt problem med enstaviga namn. Ha en underbar söndag!

Jesper Svensson sa...

Anki Ahlsten säger bara att vänsterpartiet inte försöker kringgå las. Hon påstår inte att partiet inte förhandlar om att kringgå turordningsreglerna (vilket, per definition, inte är att kringgå las eftersom den möjligheten faktiskt finns i las [2 §; jfr 22 §]).

Så hon kan ha rätt strikt formellt. Men det intressanta är ju att ett parti som gjort till sin mission att göra tillvaron så jävlig som möjligt för företagen själv tvingas ta till en undantagsregel från den lagstiftning man varit med och infört eftersom huvudregeln (sist in-först ut) är så uppenbart förödande för alla (inklusive vänsterpartiet) som försöker bedriva en ekonomiskt bärkraftig verksamhet. Om huvudregeln är oanvändbar - varför inte lika gärna slopa den?

Såvitt jag minns tappade vänsterpartiet K:et i sitt partinamn i början av 90-talet. Det verkar som att K:et nu är upphittat.