2008-04-12

Två sätt att se på Zimbabwe?

Thabo Mbeki är uppenbarligen döv och blind. Eller dum i huvudet.

En som är betydligt mer alert, och antaligen inte gör samma bedömning som Sydafrikas president, är riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp). Hon har nyss kommit hem från ett besök i Zimbabwe. För den som vill ta del av hennes erfarenheter rekommenderas Liberala Klubben på måndag kl. 18.30.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mbeki är den fegaste och uslaste politikern i hela södra Afrika. Karaktärslös såväl som ryggradslös.
Att han skulle våga protestera mot den store Mugabe finns inte ens på kartan. Jag kan inte förstå hur grannländernas ledare stillatigande ser på när flyktingströmmarna från Zimbabwe är gigantiska.

Anonym sa...

Tvärtom. Den enda statskupp som håller på att avvärjas, är den mot Zanu-PF. Att ensidigt utropa sig som segrare utan att valresultatet räknats klart är att vistas inom statskuppens gränser.

Zimbabwes ekonomi har förstörts på grund av det utländska ägandet. Zimbabwierna själva har förlorat makten över ekonomin efter att man nationaliserat storjordbruken som sig bör.

Efter det har det pågått en hatkampanj mot Mugabe och liknande i västmedia.

Anders Sthlm sa...

Till Anonym 21.50

Nästan lite komiskt det du skrev - vilken glasbubbla lever du i?

Amanda sa...

Till Anonym 21.50

Mugabe är ett av de största kräken i modern historia och det är för mig totalt obegripligt hur någon kan avskriva rapporteringen av hans brott mot Zimbabwes folk som en västerländsk "hatkampanj". Fast det är ju iofs det argument som Mugabe själv använder som svar på all kritik mot hans tyranni, vilket säger allt om sanningshalten i det påståendet...