2010-09-10

Vad är det Peter Eriksson inte förstår?

Ibland undrar jag om den här valrörelsen inte handlar om någonting annat än Sverigedemokraterna, och vad som händer om de (gud förbjude) kommer in i riksdagen. Den diskussionen är naturligtvis inte irrelevant, men sättet den förs på är otroligt tröttsamt.

De rödgröna har varit tydliga med att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna. Alliansen likaså.
  • Statsminister Fredrik Reinfeldt har klart och tydligt sagt att "vi kommer inte samarbeta med Sverigedemokraterna."

  • Maud Olofsson har sagt att "vi kommer inte att göra oss beroende av några främlingsfientliga krafter".

  • Jan Björklunds besked kan knappast misstolkas: "Vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna."

  • Inte heller Göran Hägglund kan beskyllas för otydlighet: "Något samarbete med Sverigedemokraterna kan det inte bli tal om", är hans klara uppfattning.
Ändå envisas företrädare för De rödgröna att påstå att Alliansen skulle lämna utrymme för att göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Nu senast Miljöpartiets Peter Eriksson, som i Aftonbladet skriver att
"Det finns ... en risk att en röst på FP eller något annat borgerligt parti också innebär att SD ... får en ny och spännande maktposition."
Okej, Peter Eriksson, vi tar det en gång till. På frågan om det kan bli aktuellt med samarbete med SD har Fredrik Reinfeldt svarat nej. Maud Olofsson har svarat nej. Jan Björklund har svarat nej. Och Göran Hägglund har svarat nej. För att travestera din koalitionskompis Lars Ohly: Är det någonting i de svaren som du inte har förstått?

Läs även
Rasmus Jonlund: Skäms Sahlin, Östros och Wetterstrand - Sverigedemokraternas främsta valarbetare?


Inga kommentarer: