2008-07-12

Sommartorka

Bland alla meningslösheter man kan göra på Facebook finns IQ-test. Förra gången jag gjorde ett fick jag 132, till glädje för min gode vän som fick 133. När det nu dykt upp ett nytt, "avancerat" IQ-test ville han "utmana" mig igen. Han trodde nog han skulle vinna igen men - hehe - det sket sig. För efter elva minuters mentalt väntande och vridande på kuber, figurer och sifferserier så påstod IQ-testet att jag hade 155 i IQ!

Jag har aldrig fäst något större avseende vid IQ-tester. Och när jag nu plötsligt blir placerad bara några pinnhål under Albert Einstein (IQ 160) så blir det liksom ännu svårare att ta dem på allvar. (Men det hindrar ju inte att det är lite roligt att reta den kaxige vännen som scorade 133 i båda testen.)

En uppmärksam läsare noterade nog att jag använde den svengelska termen "scorade" i föregående mening. Man kan diskutera om det det är tecken på ett torftigt ordförråd eller på språklig lekfullhet. Själv hävdar jag såklart det senare. Men det innebär inte att jag tycker att svengelska är bra i alla sammanhang.

Ovanstående är också hämtat från Facebook. Jag blev faktiskt lite nervös när jag först läste att en av mina kompisar har en krossa på mig. F'låt jag. Men sen ramlade polletten ner. Jag förstår dock fortfarande inte var de har fått "Infödd" ifrån?

3 kommentarer:

Anonym sa...

När jag frågade dig om du skulle på festiviteterna i min park var det också meningen att säga att du gärna får komma upp på en fika eller liknande. JennyPenny har mitt nummer. /Kollegan Fredrik

Anonym sa...

Bara Mensas iq-test är värt namnet. Resten är bara skräp.

Jesper Svensson sa...

Fredrik - Jag kontaktar JennyPenny för ev. fikakontakt :-)

Anonym - Det kan nog vara så. Men säg inget till min kaxige vän för han har nämligen tjurat över nederlaget i två veckor nu. Otroligt underhållande.