2007-11-10

Vänstern vänder om skolan

Dagens politiska landskap är förvirrande. Moderaterna kramar facket och fokuserar på skattesänkningar för låginkomsttagarna. Och nu vill helt plötsligt vänstern förändra skolan.

I en debattartikel i DN idag erkänner Lars Ohly (v) att vänsterns skolpolitik lett till att eleverna inte lärt sig det de borde:
Vi måste kunna erkänna att dagens skola misslyckas med att ge alla elever den kunskap de behöver. Skulden för det ska inte läggas på de enskilda skolorna och lärarna. I stället är det politiker som misslyckats med att skapa förutsättningar för en skola som ger alla den kunskap de behöver.
Samma tidning rapporterar att Mona Sahlin (s) nu vill ha ett carte blanche att förhandla med regeringen om skolpolitiken. "Jag vill att vi visar att vi har en skolpolitik", säger Sahlin. Ja, den skolpolitiken är vi många som är intresserade av att se.

För framtidens skull är det naturligtvis glädjande att även vänsterpartierna äntligen insett att det finns en poäng i att elever lär sig nånting när de nu ändå går i skolan. Att det sen förmodligen leder till att en och annan vänsterväljare känner sig vilsen går nog att hantera. Moderaternas väljare har ju lyckats vänja sig vid att arbetsmarknadsministern diggar maktfullkomliga fackföreningar.

Inga kommentarer: