2009-03-09

Män som hatar kvinnor

"[D]et verkliga problemet är att tvillingarna var två oskyldiga personer som hade rätt att leva och inte kunde elimineras". Det säger katolska kyrkans kardinal Battista Re apropå att en brasiliansk kvinna bannlysts efter att ha godkänt att hennes dotter genomgick en abort. Den 9-åriga dotterns livsfarliga tvillinggraviditet var resultatet av att hon blivit våldtagen av sin styvpappa. SvD 8 mars.

"Om kvinnor inte sköter sig blir de dödade" var Tjetjeniens president Ramzan Kadyrovs kommentar efter att sju kvinnor hittats skjutna i huvudet vid en vägkant i utkanten av Groznyj. I det islamistiska samhälle Kadyrov håller på att skapa är hedersmord lagligt. SvD 8 mars.

Kardinal Re och president Kadyrov har nog olika uppfattningar i olika frågor men i en sak är de rörande överens - att förtrycka kvinnor är en självklarhet. De finns i Vatikanen och de finns i de världsliga makteliterna; frågan är om världens kvinnor någonsin kommer kunna fredas från dessa sinnessjuka män som hatar kvinnor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att läsa din rubrik, den var på något sätt mitt i prick när det gäller de katolska överhuvudena.

Var inte den 9-åriga flickan ett oskyldigt liv värt att rädda? Och hennes styvfar hade ju dödat henne med sitt handlande om inte aborten utförts (enligt läkarens bedömning). Gubbjävlarna i vatikanen tillhör de absolut värsta kvinnoförtryckarna och allt görs under en täckmantel av godhet. Usch!

Anonym sa...

Undrar vad de nu döda barnen skulle tycka...
(Var de flickor eller pojkar? Spelar det någon roll nu när de redan dödats?)

Jesper Svensson sa...

Anonym - De aborterade "barnen" var foster, resultatet av en våldtäkt. Fostren växte i ett barns kropp, ett levande barn som kan tala och tycka. Och som förmodligen skulle förlora livet om hon tvingades genomgå en graviditet. Spelar det någon roll vad hon tycker?