2009-03-09

Män som hatar kvinnor

"[D]et verkliga problemet är att tvillingarna var två oskyldiga personer som hade rätt att leva och inte kunde elimineras". Det säger katolska kyrkans kardinal Battista Re apropå att en brasiliansk kvinna bannlysts efter att ha godkänt att hennes dotter genomgick en abort. Den 9-åriga dotterns livsfarliga tvillinggraviditet var resultatet av att hon blivit våldtagen av sin styvpappa. SvD 8 mars.

"Om kvinnor inte sköter sig blir de dödade" var Tjetjeniens president Ramzan Kadyrovs kommentar efter att sju kvinnor hittats skjutna i huvudet vid en vägkant i utkanten av Groznyj. I det islamistiska samhälle Kadyrov håller på att skapa är hedersmord lagligt. SvD 8 mars.

Kardinal Re och president Kadyrov har nog olika uppfattningar i olika frågor men i en sak är de rörande överens - att förtrycka kvinnor är en självklarhet. De finns i Vatikanen och de finns i de världsliga makteliterna; frågan är om världens kvinnor någonsin kommer kunna fredas från dessa sinnessjuka män som hatar kvinnor.

4 kommentarer:

seven sa...

Skönt att läsa din rubrik, den var på något sätt mitt i prick när det gäller de katolska överhuvudena.

Var inte den 9-åriga flickan ett oskyldigt liv värt att rädda? Och hennes styvfar hade ju dödat henne med sitt handlande om inte aborten utförts (enligt läkarens bedömning). Gubbjävlarna i vatikanen tillhör de absolut värsta kvinnoförtryckarna och allt görs under en täckmantel av godhet. Usch!

Anonym sa...

Undrar vad de nu döda barnen skulle tycka...
(Var de flickor eller pojkar? Spelar det någon roll nu när de redan dödats?)

Jesper Svensson sa...

Anonym - De aborterade "barnen" var foster, resultatet av en våldtäkt. Fostren växte i ett barns kropp, ett levande barn som kan tala och tycka. Och som förmodligen skulle förlora livet om hon tvingades genomgå en graviditet. Spelar det någon roll vad hon tycker?

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色