2008-09-10

Inte så ny demokrati

Sverigedemokraterna i Halmstad ruttnar inifrån, rapporterar Hallandsposten. Och ingen är väl förvånad. Sd:s representanter är en osalig blandning höger- och vänstermänniskor som egentligen bara har en sak gemensamt och det är att de tycker att allt är invandrarnas fel och att lösningen på alla problem är att kasta ut dem.

Men politik är mer än så. Politik är allt från vardagsnära detaljfrågor till att enas om en budget. Och då krävs det att man kan enas om annat än att inte tycka om flyktingar. Det säger sig självt att de här gamla höger- och vänstermänniskorna inte kommer att kunna enas. Precis som ny demokrati en gång i tiden så kommer mötet med den verkliga politiken leda till att sverigedemokraterna faller samman, drabbas av falangstrider och till slut kommer bara en patetisk sörja återstå. I värsta fall på riksdagsmandat.

6 kommentarer:

Tobias sa...

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Vill dessa människor "kasta ut" sig själva? Flyktingar utgör fem procent av massinvandringen till Sverige. Det är ganska få personer att "inte tycka om". Men det är alltid lika roligt att se amatörer uttala sig om saker som de inte vet mycket om.

Jesper Svensson sa...

Begreppet massinvandring används väl bara av de som anser att det förekommer och är ett problem?

Roligt förresten att Expoartikeln som ditt blogginlägg länkar till handlar om Emanuel Martyris, som representerar Sverigedemokraterna i Rosengårds stadsdelsfullmäktige för att (citat) "kämpa för den fråga som han anser vara den viktigaste
i svensk politik – ett invandringsstopp."

Och om du tröttnar på att se vad vi amatörer säger så kan du ju alltid roa dig med att läsa vad de lite mer initierade skriver.

Anonym sa...

Hej Jesper,

Det finns intresant artikel för dig som jobbar på skatteverket.
http://www.stpress.se/zino.aspx?articleID=14123

Anonym sa...

Hej Jesper!

Jag blev frikänd från all anklagelse. polisen lägger ner förundersökningen. Det finns ingen bevis från skatteverket bara påstoende.

IT-tekniker

Anonym sa...

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.179376

Anonym sa...

Du skrev om mig att jag är en dyngskalle fast jag var oskildig.
Jag satt i 3 år ensam i ett rum bara för att jag sa att det finns många konsulter och jag kan göra jobbet utan konsult hjälp.
Jag undrar hur skulle du agerat om du hade blivit anklagad och polisanmäld för sabotage oskildig. Det är sjukt.
Skatteverket hade all bevis ibörjan för att avskeda mig. Jag har väntad i mera än ett år och nu när caset har hamnat hos AD begär skatteverket anstånd gång på gång och det är konstigt att de får det. Det finns många kunniga jurister på skatteverket och det fanns då en jurist som hjälpte cheferna hela tiden. Nu har de anlitad en extern advokat för att hjälpa de. Jag måste betal all rättegångar själv. Hur betalar cheferna?
Vad händer med chefrna med allt vad de har skapat?

Våga skriv sanningen. Jag ringde dig för länge sen och bad dig att du titta på all material som skatteverket själva har tagit fram. Du gjorde inget. Men du är duktig på klaga och tycka synd om dig själv. När man anklagar någon då måste man ta fram bevis. Det är jag som tar fram bevis. Sedan ändra skatteverket sina påstoende.
Det sjukt värld, man straffar svaga.
Jag bryr mig inte om vad dina kompisar tycker om min svenska "Not-Big_Deal" Jag vet vad jag säger och jag vet vad jag gör.

Jag påmminer dig vad du skrev:

2007-08-17
Inifrån Skatteverket, del XXXVIII
För inte så länge sen rapporterade Metro om att en anställd på Skatteverket saboterat it-systemen. Sabotaget ska ha förstört upp mot tio års utvecklingsarbete och kosta Verket flera miljoner kronor. Mannen är polisanmäld.

Snubben fick sparken. Ingen big surprise om du frågar mig. Avskedandet förefaller välförtjänt. Men se det tycker inte facket. Jusek menar att avskedandet strider mot Las. Bla bla bla. Hur kan Jusek ens lyfta ett finger för att försvara en sån där dyngskalle? Synd jag inte är medlem, för då hade jag kunnat gå ur i protest.
Upplagd av Jesper Svensson kl. 18:19
Etiketter: Skatteverket

//IT-tekniker