2008-02-17

Två sorters tysk film. Del 2.

Några har frågat om Kukhäxans trollerikonster var sevärda. Jag måste erkänna att jag fortfarande svävar i lycklig ovisshet därom. Jag skrev ett mail till Cdon:s kundtjänst där jag vänligt förklarade att en och en halv timme tysk lågbudgetporr inte riktigt var vad jag sett fram emot när jag beställde Undergången. Kundtjänsten visade viss sympati för mina synpunkter och skickade Hitlerfilmen till mig i stället. Den har jag förvisso heller ännu inte sett men den pryder sin plats i dvd-hyllan, där jag helt randomly placerat den mellan Zozo och en brasvideo.

Detta är egentligen ganska olikt mig. Böckerna i bokhyllan är sorterade i strikt bokstavsordning, från Hans Alfredson till Torsten Örn (ingen Östergren, således. Är det en brist?). Fotoalbumen är uppradade prydligt i årtalsordning. Men i cd- och dvd-hyllan råder kaos. Försökte häromdagen ordna cd-skivorna i nåt slags genreordning men det blev sådär. Dvd:erna står fullständigt hipp som happ. Därför hamnade Hitler jämte Fish & Flames. Kanske är oredan undermedvetet avsiktlig. Så att jag också kan få känna mig lite sådär crazy och bohemisk ibland.

3 kommentarer:

Petter Envall sa...

Hmm...såg inte du och jag Undergången ute i Kista när den gick på bio?

Jesper Svensson sa...

Jo vi såg filmen på bio men jag menade att jag inte kollat på dvd:n ännu.

Deckard sa...

Att du inte har något av Klas Östergren tyder på en fundamental brist. Börja med Gentlemen sen uppföljaren Gangsters. Du får heller inte missa Fantomer. Hans böcker som utspelar sig på österlen kan du hoppa över..Zzzzzzzzzzz..