2009-09-26

Citatet

Det ”gemensamma ägandet” är lösningen på det mesta. Med viss häpnad läser man – 20 år efter kommunismens och ”det gemensamma ägandets” internationella sammanbrott – att ”ökat gemensamt ägande är ett sätt att minska risken för framtida kriser”.

Göran Skytte skriver en kolumn i dagens SvD om Lars Ohly - mannen som blir minister vänstern vinner valet. Skytte har gått igenom Ohlys anföranden och slutsaten är, föga förvånande, att Ohly står för precis samma socialiseringspolitik som han alltid gjort. Den politiken har åtminstone en starkt karaktäriserande egenskap: I längden leder den alltid till försämringar för alla.

I fråga om att leva sitt liv med skygglappar och öronproppar överträffas nog Ohly nuförtiden endast av Jan Myrdal. Undrar vilket departement Sahlin tänkt ut för sin kära kollega.

2 kommentarer:

Hansa sa...

Låt oss en gång för alla slå fast det faktumet att Lars Ohly verkligen ÄR kommunist. Kommunister är per definition totalitarister. Kommunismen leder ALLTID till diktatur, förtryck och mord. Låt oss slippa kommuister i regeringen. Välj bort Ohly.

Jonas sa...

Problemet är inte bara att Ohly kommer bli minister om de vinner valet, utan också att han kommer att bråka öppet med Sahlin oavsett var han hamnar. Han kommer helt enkelt klaga på för litet pengar... :)