2009-11-17

Inifrån Skatteverket, del 230

Utmärkelsen dagens blunder kan nog utan diskussion tilldelas en chef på Skatteverket i Stockholm.

Eftersom det är löneförhandlingstider på Skatteverket bad en av chefens medarbetare att få ut lönestatistik. Detta är inte ovanligt på Skatteverket eftersom våra löner är offentliga. Många tar reda på kollegors löner för att inför lönesamtalen göra en bedömning av sitt eget löneläge.

Chefen efterkom medarbetarens begäran på ett sätt som medarbetaren nog inte hade förväntat sig: Genom att maila över lönelistor på alla kontorets anställda, inklusive information om lönepåslag i de senaste lönerevisionerna men framför allt inklusive de nya löner som ska börja gälla från och med 1 januari och som ännu inte kommunicerats till medarbetarna!
Grattis till en överlägsen segrare!
Bildkälla

Javisst! Den frågvise medarbetaren fick alltså tillgång till alla sina kollegors nya löner innan de blivit officiella och innan kollegorna själva fått veta. Ett ordentligt klavertramp, såklart, men chefen kan möjligen trösta sig med att i avsevärd grad ha bidragit till folkhälsan. Ett gott skratt förlänger ju livet.

3 kommentarer:

asa-nesse sa...

Denna chef har ju på ett ytterst verksamt sätt bidragit till att få upp produktiviteten på SKV. Nu kan ju alla lönesamtal ställas in (de nya lönerna är ju redan satta) och medarbetarna kan i stället ägna sig åt sina ordinarie arbetsuppgifter. Detta bevisar bara vad jag alltid hävdat; lönesamtalem är enbart ett spel för gallerierna och kan slopas.

Anonym sa...

Nu e vi ju himla nyfikna på vilka höjningar det blev...säg, säg!

Jesper Svensson sa...

Anonym - Jag har inte tillgång till den läckta lönefilen, så jag vet inte. Men jag skulle gissa på 3 procent i snitt ;-)