2009-11-04

Inifrån Skatteverket, del 226

Tänka sig, idag skriver tidningen ST Press om en bloggare som sökt jobbet som generaldirektör på Skatteverket.Även Dagens Industri skriver om gd-rekryteringen. Att läsa kommentarerna till DI:s artiklar är underhållande.

Självklart har jag begärt ut alla ansökningar från Finansdepartementet. Återkommer med en bedömning av konkurrensläget när jag läst igenom dem.

3 kommentarer:

lotta sa...

Hej Jesper,
Det ska bli spännande att se vilka som sökt tjänsten och särskilt vem som får den. Jag håller fortfarande på dig och tror att du skulle kunna få igenom flera bra förändringar för personalen på det fortfarande något mossiga SKV. Jag har hört en del mindre begåvade kommentarer fällas om att du skulle söka på meriten många FB-vänner. Sånt tror jag vittnar om ren och skär avundsjuka. Jag tror verket behöver lite nytt ungt blod även i ledningen så att personalpolitiken blir lite smidigare och så att nivåindelningen inte blir så jäkla viktig som den är nu. Jag kom till verket efter att ha jobbat 10 år privat och tycker man ofta blir bemött med skepsis om man lärt påstår att man kan nåt som man lärt sig "utanför Verket". Vissa på SKV verkar fortfarande tro att handledningen går före lagtext, sorgligt! Håller tummarna för dig som sagt. /Lotta

Jesper Svensson sa...

Lotta - Tack för de vänliga orden. Att jag skrev om mina Facebook-vänner var en blinkning till annonsens önskemål om att gd-kandidaterna ska ha ett brett kontaktnät, men det var också ett sätt att markera att jag förhoppningsvis kan stå för lite nytänk i myndigheten (nej, Mats Sjöstrand har inte Facebook).

När det gäller handledningarna och styrsignalerna så kan förstås ha synpunkter på att vi de facto är styrda av dem. Men den styrningen kom ju som en konsekvens av enmyndighetsreformen och syftar till att rättstillämpningen ska vara lika oavsett var i landet man bor. Och det är ju i grunden bra.

Anonym sa...

Jag tycker din ansökan var fantastisk!