2009-09-09

Inifrån Skatteverket, del 206

Juristskvallersajten Mitt i juridiken har gjort en enkät bland de eleganta affärsjuristbyråerna, och frågat dem vilken som är favoritinteriören på deras kontor.

Mannheimer Swartling är man mest nöjd med sin sju meter breda växtvägg, som ska bidra till att byrån upplevs "välkomnande i en tidlös och internationell atmosfär".


Konkurrenterna Lindahls, som huserar i en av Hötorgsskraporna, är nöjda med sin utsikt - Stockholms bästa, hävdar de. På Linklaters är man stolta över sitt välsorterade bibliotek, på Wistrand hissar man sin lounge (även om jag undrar om medarbetarna någonsin har tid att chilla i de eleganta sofforna och titta på "den stora teven som förmedlar intressanta nyheter").


Byrån Vinge poängterar vikten av att kunderna känner sig väl mottagna, och därför är receptionen den viktigaste interiören, enligt kommunikationschefen Boo Ehlin.

(Alla byråbilderna från Mitt i juridiken.)

Jag kunde förstås inte låta bli att fundera på vilken som är favoritinteriören på min arbetsplats. Är det kanske den hänförande utsikten? (Urinerande alkisar får väl betraktas som ett pittoreskt inslag.)

Eller är det den storslagna gröna väggen, som ramar in fikarummet (borde kanske kallas "loungen"?). Den gröna väggen är faktiskt utrustad med belysning. Som inte fungerar.


Nej, frågan är om det inte är den storslagna entrén som tar priset. Vem skulle inte känna sig välkommen till jobbet om man möttes av en så här tjusig trapphall, där dammråttan Doris och hennes familj varje morgon tog emot dig med glädjeskutt (se del CLXXXI).

4 kommentarer:

Dennis sa...

Hahaha, klockrent! Vi är några på länsrätten i Örebro som läser din blogg. Vi gillarn! :)

GoodGirl sa...

En sån där rumsavdelare med klängväxter fanns på stället där jag gick på KBT och finns säkert på varenda liknande institution. Direkt förknippat med ångest.
Ska aldrig börja jobba på SKV....

Anonym sa...

på SKV i Borås har vi överlag fina lokaler, nyrenoverade och nymöblerade.

dock finns en hel del skräp kvar överallt. i trapputrymmet upp till andra våning, även det nybyggt och fint, förvarades länge allsköns gammal teknik, flyttkartonger, lådor innehållandes mer lådor och möbler på väg till slutförvaring. för ett litet tag sedan tömdes detta och glädjen var stor bland kollegorna. det dröjde ett par dagar så var platsen full med gamla hyllor, flyttkartonger och allsköns skräp igen. precis det man vill se när man spatserar förbi på väg till lunchrummets kaffeutskänkning. sanslöst.

Anonym sa...

Äh - det är verkligen för hemskt - o dina bilder är ändå inte de värsta - ta de fönsterlösa bunkrar som vi har våra luncher eller huvudentrén som normalvis är nersölad av skräp o rökare....
OM min arbetsplats var vackrare och visade på större omtanke (kan vara enkla saker som att plocka undan alla lösa papper som finns överallt) så skulle det helt klart kännas roligare att vara här.
Ge en person ett heltids jobb, en budget och ett kontaktnät bland cheferna så kanske vi kan få till några bra förändringar!